Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 21 augustus 2012

Het blijven enge ramen...

Charli hangt meestal beneden uit het raam (dus op de vensterbank), maar deze keer wilde hij een keer de boel van bovenaf bekijken. Wij begrijpen dat best want onze haarfabrieken hebben die behoefte ook wel eens, maar dan schuift mevrouw K. voor alle zekerheid iets tussen het raam en de vensterbank, want je weet maar nooit met die achter de kozijnen (dus uit het gezicht) weggewerkte, ingewikkelde touw- met gewichtenconstructies...
Nu weten we dat de buuf gelukkig een heel moderne, veerconstructie aan haar ramen heeft, dus het gevaar van een neerstortend, dubbelglas (dus extra zwaar) raam is goed beschouwd nihil. En toch voelt mevrouw K. een soort kriebelende onrust bij het zien van een haarfabriek in een dergelijke raamopening...
Zelf heeft ze op de bovenverdieping geen dubbel glas, maar wel een ouderwets touwsysteem dat regelmatig ernstig hapert of losschiet. Vandaar het altijd aanwezige, dikke tuinboek tussen raam en vensterbank, voor het geval.
Het Poezenloketraam van de redactie (wel voorzien van modern mechanisme) wordt trouwens vastgezet met een stevige stalen pin, ook voor het geval, en natuurlijk tegen eventuele inbrekers.

2 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Wel een bijzonder mooi plaatje van Charli.

Mevrouw Katblad zei

Ja, mevrouw Troy heeft knappe zoons!