Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 21 augustus 2012

Goeiesmorgens

Doordat in de Katbladstraat de herfst zo vroeg is ingetreden (wat betreft de bomen dan), moeten de bewoners regelmatig de boel bijeenvegen omdat het anders een slordige, deprimerende zooi wordt. Ja, er wonen best wel propere mensen hier!
O jee, daar komt de Hoofdredacteur. Dagenlang niets van zich laten horen, nu opeens weer breed grijnzend aan de deur. Hadden we nu net behoefte aan...

Mevrouw K.! Hier ben ik weer! Goeiesmorgens! Is de koffie al bruin, haha! Hebt u de warmte goed doorstaan? Ja, ik ook, dank u. Toch wel gewoon doorgewerkt, heh?
Wat bent u aan het doen? Ach, ik zie het al, Katbladreportage. Goed zo! Wie zijn dit en wat doen ze daar?


Wel, hier ziet u dus Oscar en Lima bezig de puinhoop te inspecteren. Er ligt namelijk nogal wat zwerfvuil tussen de bladeren, achtergelaten door hangjongeren die regelmatig het Zooiplein komen bezoeken.

Erg interessant, mevrouw K.!
Is het hiermee klaar of komt er nog zo'n spannende foto? Zo niet, wilt u dan zo vriendelijk zijn een lekker kopje koffie voor me te maken? Dan kijk ik de krant ondertussen even door. Ah, nog één foto dus.

Wat betekent deze foto, mevrouw K.? Wat zit de Os hier te doen? Heet dit ook nog "inspecteren"?
Mevrouw K., wilt u alstublieft mijn vragen beantwoorden?
Mevrouw Katblad!!!

Melk en suiker graag, ja.....

3 opmerkingen:

ina zei

Volgens mij heeft Oscar sch... aan de hoofdredacteur.

Wad Woord & Wol zei

Volgende keer melk en zout in de koffie?

tante sjaan zei

Dat is een goeie!