Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 26 augustus 2012

Nog niet wakker genoeg

Voor de regenbuien kwamen wilden wij nog graag een serie foto's maken van ons model Cera, gewoon om te laten zien hoe schitterend onze straat er uit kan zien wanneer de zon schijnt en de bloemetjes bloeien met daarbij natuurlijk als stralend middelpunt een tevreden, genietende haarfabriek.

Echter, Cera was nog maar net wakker en dus nog niet zo op dreef. Ze zat daar wel lief te po(e)seren, maar er ging niks van uit zeg maar. Nee, ze keek zowaar een klein beetje stuurs, en daardoor werden de plaatjes niet zo vrolijk als de bedoeling was...
De fotograaf stapte daarom maar even naar Cera toe voor een klein bemoedigend en motiverend gesprekje. Misschien hielp dat? Maar Cera bleek nog niet aan toe aan werkoverleg; haar reactie ziet u hieronder.


Voor wie zich afvraagt wat er mis is met haar gebitje: Cera heeft in haar jongere jaren erg onverstandig gegeten, namelijk uit vuilniszakken waarin zij vooral kipkarkassen vond. Volgens de dierenarts heeft zij bij deze graas-activiteiten een paar tandjes en kiezen gebroken. Sinds Cera op de redactie woont en haar lintwormen met succes werden bestreden, heeft zij gelukkig niet meer de behoefte gehad om deze snaai-hobby nog langer uit te oefenen. Wel is zij een aantal pondjes zwaarder geworden maar dat nemen we maar voor lief...

2 opmerkingen:

ina zei

Ik vind het een prachtige gaap, Cera, ik krijg er slaap van.

Wad Woord & Wol zei

Net wakker en dan direct aan het werk, dat moeten ze van mij ook niet vragen Cera.