Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 4 augustus 2012

Drie is teveel

Japekop gaf aan dat hij wel even met mevrouw K. een kleine wandeling wilde maken, en dus ging het mens met hem naar de Kruidentuin. Mevrouw T. Troy (Japekop's moeder dus) liep mee omdat ze op dat moment niks beters te doen had en zich bovendien graag bemoeit met van alles en nog wat.
Ze bewaarde wel de nodige afstand, want haar zoon gedraagt zich de laatste tijd steeds brutaler tegen haar. Was het eerst moeder die haar zoon regelmatig sloeg, nu haalt Japekop geregeld uit om zijn moeder op haar plaats te zetten. Erg verwarrend voor mevrouw Katblad, maar dat komt omdat mensen zulk soort dingen niet kunnen snappen.

Siep zat voor haar huis op een stoel en was niet blij met de komst van de twee senioren. Nu is dat niet persoonlijk bedoeld want Siep ziet liever helemaal (en sowieso) geen buurt-haarfabrieken in haar tuin.
Van haar mens vernamen wij dat Siepje een erg moeilijke jeugd heeft gehad en daardoor niet kan omgaan met haar soortgenoten en vreemde mensen. Haar huisgenoot Kaija moet zij echter wel tolereren omdat die nu eenmaal de baas wil zijn en niet van plan is om te verhuizen of medelijden te hebben met Siep met haar jeugdtrauma. Ja, het leven kan soms ontzettend hard zijn, ook voor haarfabrieken dus.

Over Kaija gesproken, die zat op het gemeente-design-bankje een eindje verderop en was ook niet blij met het bezoek. Maar het wegjagen van de ongewenste gasten was geen optie want ze waren met teveel.


De Boez was namelijk ook in de Kruidentuin aanwezig, kwam op het bankje afgelopen en was nummer 3 qua gast. En zoals u wel weet is drie gewoon teveel als je in je eentje bent en al behoorlijk op leeftijd.Kaija kon niet anders dan iedereen in de gaten houden, behalve dan mevrouw K. want mensen interesseren haar geen moer. Vandaar ook dat we ongestoord deze leuke foto's van haar konden maken.
Bekijk die staart van Kaija goed! Alle kleuren die zij in haar vacht heeft zijn consequent doorgevoerd in Kaija's zwiep-apparaat, en dat staat haar bijzonder mooi. Geen modeontwerper die het beter had kunnen doen! Ach, de natuur is toch zo prachtig...Wel, mevrouw K. liep met Japekoppie een rondje om het centrum van de tuin maar mevrouw Troy bleef liever wachten op hun terugkomst. Boez ging natuurlijk zijn eigen gang, maar ging tenslotte wel mee terug naar de redactie. Daar moest hij natuurlijk weer een paar snoepies.

3 opmerkingen:

ina zei

Tijd voor de mooiste staart verkiezing?
Igor vraagt overigens telkens of hij de mooiste snor verkiezing nu gewonnen heeft, is daar ooit een definitieve uitslag van geweest?

Annemieke zei

Inderdaad een mooie staart!

Wad Woord & Wol zei

Goed idee een mooiste staart verkiezing! Dan zwiept Kaija het vast ver.