Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 27 augustus 2012

Vreemde bezoekt Katbladbuurt

Ja, daar hadden we zomaar een vreemde bezoeker in de Katbladstraat! Hij of zij stopte even bij de redactie, waar Cera en Oscar allebei een beetje op de buitentafel zaten te mijmeren.
Mevrouw Katblad probeerde de vreemde wat beter te bekijken.
Dit was toch niet Kiwi, heh? De nieuwe huisgenoot van de moeder van Wamy (in de Parallelstraat)? Nee, die was toch aanmerkelijk minder wit?

Wel, Cera en Os besloten de vreemde ook van dichterbij te gaan bekijken en sprongen van de tafel.
De vreemde vond dit eng en liep daarom snel bij de tafel weg.Maar de Os haalde hem of haar in en eiste een verklaring. Cera liep scheldend om de twee heen. Blijkbaar voelde ze zich sterk met Oscar in de buurt want normaal gesproken is ze niet zo flink en zal ze het wel uit haar kop laten om zomaar een vreemde haarfabriek te volgen en daarbij nog uit te foeteren ook.
Mevrouw K. probeerde weer wat dichterbij te komen, want een close-up van een vreemde is altijd handig in het geval hij ergens als vermist was opgegeven.


Helaas, het groepje verplaatste zich wederom. Oscar had geen kwaad in de zin maar wilde gewoon (hij is niet voor niets een Topreporter) een paar antwoorden, terwijl de vreemde geen behoefte had om de pers te informeren omtrent zijn/haar identiteit of reden van zijn/haar komst.
Cera liet de Os zijn gang gaan maar hield het stel uiteraard wel goed in de gaten.
Mevrouw K. had nog wat kirrende geluidjes lopen maken maar de vreemde had daar geen boodschap aan en vluchtte zelfs weg van haar, naar de Kruidentuin. Met Oscar had hij/zij blijkbaar niet zoveel moeite, maar dat mens was gewoonweg te griezelig om bij in de buurt te blijven.
Mevrouw K. waagde nog één poging en volgde de haarfabrieken de tuin in.
Kijk, hier waren ze blijkbaar buiten het territorium van Oscar en dus was onze Topreporter gestopt met het stellen van zijn vragen. Bovendien weet je natuurlijk nooit wie er allemaal nog meer in die tuin rondstruinen, moet je daar op je hoede zijn en de boel eerst verkennen voordat je weer verder gaat met zo'n moeilijk interview. Ja, veiligheid gaat uiteraard voor alles.

En daar de vreemde langzaam maar zeker in de richting van de Gevaarlijke Weg ging, besloot mevrouw K. dat zij hem/haar niet verder moest volgen. Stel je voor dat de haarfabriek in paniek zou oversteken? Nee, dan maar geen close-up.
Mevrouw K. zag nog net hoe de vreemde iets had gevonden wat hij/zij op kon vreten, maar wat dat was kon ze niet zien.
We hopen natuurlijk van harte dat deze vreemde haarfabriek gewoon weer veilig is thuisgekomen.

5 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Nog lang geen Sint en dan nu al een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker... Nou ja ook niet zo vreemd als er ook al pepernoten in de winkels liggen.

Max zei

Prachtig die rooie kever met één oog.

ina zei

@Max: Dat is de zeldzame rode cycloopkever.

Fritz zei

@ W W W en amp;:
Ik hoorde zelfs al dat de verkoopstrategie van de Super bij jou op de hoek zeg maar bij wijze van spreken, in december a.s. al in de plenning heeft om paaseieren in de schappen aan te bieden.

Max zei

@Ina: Aha, verwant aan de rode knipoogtor.