Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 28 augustus 2012

Het pakket

Het pakket (waar we al een paar dagen op zaten te wachten) kwam uit België, van Pharma-dinges. Het bevatte twee flinke zakken brokjes voor een gezonde spijsvertering van probleemgevallen (speciaal voor patiënt Japekop dus), blikjes natvoer van hetzelfde, en blikjes nierdieetvoer voor de haarfabriekpatiënt van mevrouw Inge. Eén bestelling naar één adres, want zodoende een flink bedrag en dus geen portokosten. Donderdagmiddag besteld (net iets na het middaguur) en daarom helaas pas maandag bezorgd. Waren we een kwartier eerder geweest met onze bestelling, was het pakket al vrijdag bezorgd.

Nadat we een zak brokken en wat proppen verpakkingsmateriaal hadden verwijderd, troffen we deze chaos aan. Maar verder niet getreurd want het Hill's dieetvoer krijg je nergens anders goedkoper.

Helaas vonden onze haarfabrieken het blikvoer niet te vreten. Ja, dat kan gebeuren, heh? Wij hadden uit voorzichtigheid ook maar 10 blikjes "gastro-voer" op proef genomen. Japekop echter at er wel gretig van, alsof hij wist dat het goed voor hem was!
Voor onze andere haarfabrieken hebben we maar weer gewoon een  aantal blikjes ordinaire Gourmet mousse gekocht.
Maar het kan nog erger.
We hebben een kennis die een haarfabriek mag onderhouden die het liefst vlees en blikvoer van de C 1000 eet. De kipfilet van die winkel is bij hem favoriet, maar moet dan wel opgediend worden in kleine stukjes op een houten plankje. Ook eet deze haarfabriek graag rundergehakt, maar dat moet dan weer van de AH komen en geserveerd worden in een aardenwerk ovenschaaltje. Inderdaad: tsjongejonge!

6 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Hahahaha mijn haarfabriek vindt ook de gourmet het lekkerst. Gelukkig lust mijn blafbeest alles, dus dat houdt de boel in evenwicht.

Partij voor de Planten zei

Wij van de Partij van de Planten zijn er ook echt erg op tegen zeg maar dat je teveel over de post koopt. Al die postbestelbuswielwagenbewegingen. Niet goed voor milieu en de mensen met ernstige roggelende, miauwende en piepende astamatiese longziekten. Viel me ook op bij de berichtgeving van Het Katblad dat thuisbezorging van kattegrind i.p.v. op de fiets een zak halen. zo ideaal is. Dat dat zo makkelijk is eigenlijk.
Je kan thuisbezorging niet als voordeel zien als er zoveel bomen en planten door die CO2 uistoot kapot gaan.
groene groetjes
Pientje en Bella Donna (PvdP)

Moon zei

Dank u wel, dat wij mochten meegluren in The Secret Box :-)
En hoe gaat het spannende verhaal van Japekoppie nu verder???

ina zei

De rest van het spannende verhaal komt zeker pas na de vakantie van mevrouw Katblad, zo hoort dat toch bij een cliffhanger?

Francien zei

Mevrouw Katblad, heeft u wel foto'tjes van alle vijf de haarfabrieken op uw wielhuisdashboard aangebracht ("denk aan ons")?

Annemieke zei

Die van ons likken meestal de saus van het blikvoer en afhankelijk van de trek eten ze de rest dan wel of niet op. Kipfilet op een plankje of gehakt uit een schaaltje zouden ze vast heel lekker vinden, maar daar beginnen we niet aan.