Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 13 augustus 2012

Advertentie of Vakantie?

Tja, dat krijg je als lezers kunnen reageren op onze berichten en dan van die stomme vragen stellen als: "hebben ze dan geen vrije zondag?", en dergelijke. Tsjongejonge, hartelijk dank hoor! Gelijk complete muiterij, anarchie, kattenvolkopstand, lig-ins en meer van die dingen die zomaar dit Katblad om zeep zouden kunnen helpen. Want als onze haarfabrieken niet meer meewerken en alsmaar weigeren hun rondjes te lopen en op zoek te gaan naar een beetje serieus nieuws, dan kunnen we net zo goed gelijk het bijltje erbij neer gooien, heh? Ja, dan kunnen we hooguit nog 1 bericht plaatsen, namelijk een advertentie waarin: "Ter overname aangeboden: 3 luie reporters, goed in klagen en dweilen, klooien en zooien, uitstekende haarproducenten en flinke eters maar verder geen knip voor de neus waard!" Nou, daar komt natuurlijk geen enkele reactie op, dat kun je op je vingers natellen.
Dus riep mevrouw Katblad "vriendelijk" doch dwingend:
KOM OP LUIE, HARIGE VARKENS! NU AAN DE SLAG OF ANDERS!
Wel, dat hielp, al moest deze mededeling eerst nog even tot onze reporters doordringen.

Oscar was de eerste die met flinke tegenzin overeind kwam, daarna volgde Cera, ook niet al te enthousiast.
Boez bleef nog even liggen want wilde eerst zien wat zijn collega's deden.

Wel...., het kan natuurlijk best zijn dat onze reporters inderdaad toe zijn aan een paar vrije dagen, en dat zou ook eventueel voor mevrouw K. kunnen gelden, anders was zij niet zo fel tekeer gegaan.
Wij zullen e.e.a. met de Hoofdredacteur doornemen en hebben stiekem alvast de kaart van Frankrijk uit de kast gepakt en een gesprekje gevoerd met de kattenoppas over eventuele beschikbaarheid...

13 opmerkingen:

Annemieke zei

Een lig-in is natuurlijk de perfecte manier van protesteren voor haarfabrieken.

Mevrouw Pilek Phatsaduraksa zei

Stuitend !
Ordinaire Tai Chi luiheidsgymnastiek.
Mevr. Batklad waarom laat u daar ons in delen, die ordinaire vraag naar Massage potdomme ?

ina zei

Wat liggen ze daar heerlijk op de eerste foto. Zo maken ze toch nog katbladnieuws!

tante sjaan zei

Ik zou als ik u was gewoon maar eens een weekje op vakantie gaan mevrouw.

Jean Marie zei

Lijkt me enig een reportage uit Frankrijk van
Madame Chattejournal. Hoe of die Franse cheveuxmanufactures daar zijn.
Zijn ze beleefder, knuffelen ze romantischer, zijn het fliebertjesfromagconnaiseurs, etcetera. De vino avaler bruyamment is vast een stuk meilleur marché.Ik zeg doen Madame.

Francien zei

Wat goed Mevrouw Katblad dat u op reis naar Frankrijk gaat. Maar waarom haalt u stoffige kaarten van de rommelzolder als je tegenwoordig van die goede Tom Tom Poes apparaten hebt voor in de voiture.

Mevrouw Katblad zei

Met een wegwijsapparaat moet je uitkijken in la France, wat als er een flitsverklikker opzit kun je zomaar een vette bekeuring krijgen. En wij hebben inderdaad een verklikker op onze PoesPoes. Bovendien is een kaart onmisbaar om te zien waar je bent, wat er in de buurt is etc. De laptop laten we natuurlijk thuis, anders wordt het helemaal niks qua uitrusten....

Wad Woord & Wol zei

Mijn eerste reactie was: geen dagblad die het in z'n hoofd haalt om een dag niet te verschijnen, tenzij het een zon- en/of -feestdag is. Maar ja ik snap ook dat de redactie van HLK niet 52 weken 24/7 in touw kan zijn. Dus wat dacht u ervan om een aantal weken per jaar uit te roepen tot Nationale Haarfabriekenweken (NHW)? In de NHW wordt er niet gewerkt met en door haarfabrieken, dat is dan de regel, want anders heeft het geen zin. En de thuisblijvers hangen dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang de NHW-vlag uit. Dit alles moet natuurlijk nog wel door de koningin worden goedgekeurd, maar dat komt vast goed, denkt u niet? Vergeet ik bijna het belangrijkste. De NHW worden in overleg met mevrouw K. vastgelegd en kunnen dus per jaar variëren.

ina zei

@WWW: wat een schitterend idee!

Suzanne (namens Marijke's) zei

Maar het is misschien ook wel es goed om een week lang ieder krieken van de dag te mogen beginnen zonder het klagende gezemel de Batklad Dame.
En wat ze in Frankrijk tettert, gaat ons niets aan.
Een weekje vrij, de intense stilte van het niets. Rust. Rust. Rust.
Mindfulnesspraktijk ''Marijke''.
De volgers en fans zijn ook aan hun stukje vakantie toe, madame Chatblad.

Kamiel zei

@@@WWW***: maar het zijn toch zeven feestdagen als de Katbladredaksie op vakantie naar Frankrijk mag ?

Fritz the Cat zei

Maar wie neemt de bardiensten dan waar als Madame Katblad op reis is ?

oma Teske zei

Past U wel op mevrouw Katblad in de Ardes met die enge mannen op de camping.