Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 15 augustus 2012

Niet achterlijk!

Wamy:
Ik rust alleen maar even uit, en dit leek me daarvoor een goed plekje. Ik kan namelijk zo een groot deel van de Katbladstraat in de gaten houden, zoals bijvoorbeeld de noordelijke richting, en daar kijk ik dus nu naar. Niks bijzonders te zien aan die kant.
Als ik vervolgens mijn kop omdraai kan ik dus in zuidelijke richting kijken, maar ook daar is niks de moeite van het vermelden waard. Niet dat ik op dit ogenblik interesse heb in die Kruidentuin, want eigenlijk was ik oorspronkelijk uit op iets heel anders, en dat is noch rechts, noch links van mij gelegen.
Maar dat gaat dus niet door, heh? Nee, want u bent dus helaas gewoon thuis. U zit zelfs aan uw tafel en zodoende heeft u zicht op het raam en kunt u ook de deur met het luik in de gaten houden. Wel, dat betekent dat ik mijn plannen moet wijzigen omdat er nu van slinks binnensluipen en de voerbakjes in uw keuken bekijken geen sprake kan zijn.
U zegt dat u niet de enige bent die mij in de gaten houdt? Ik heb volgens u iets gemist? Wel, dan heeft u het toch echt bij het verkeerde eind want ik weet heel goed dat er achter mij ook iemand op me zit te letten. U denkt toch niet dat ik achterlijk ben, wel? Maar zolang ik doe alsof ik niks in de gaten heb zal die haarfabriek die achter me zit zich heus wel gedeisd houden. Was het niet tijd voor u om een boodschapje bij de buurtsuper te doen? Rolletje toiletpapier, half broodje? Weet u trouwens dat de dozen witte wijn in de bonus zijn? Even boven het bed opmaken dan? Was ophangen? Toiletbezoek? Nee?

2 opmerkingen:

ina zei

Haha, goeie afleidingsmanoeuvre, Wamy, eerst naar rechts, dan naar links, maar daar trapt mevrouw K. allang niet meer in.

tante sjaan zei

Ik vind dit toch zo'n leuk beest!