Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 20 augustus 2012

Kleine vos meest geteld

Gisteren kregen wij van een vriendin een krantenknipsel van het bericht dat de Kleine vos de meest getelde vlinder in Zuid-Holland (tijdens het vlindertelweekend) is geweest, en dat terwijl wij op die bewuste dagen slechts enkele witte vlinders en een blauwtje hadden waargenomen. Maar toevallig hebben wij een paar dagen geleden bijgaande foto gemaakt; zowel in de Kruiden- als de Hoftuin zag het toen mistig van de Vosjes!
Onze haarfabrieken doen trouwens net alsof ze de vlinders niet zien want het is te warm om te jagen. Gelukkig maar. We krijgen echter wel om de haverklap libelles aangeboden; we veronderstellen dat het vangen van deze vliegbeestjes minder inspanning vergt. We vinden het trouwens walgelijk om te zien en vooral te horen dat Oscar ze opeet. Yeg!


1 opmerking:

Annemieke zei

Bij ons zijn het ook vooral witjes, maar gisteren zag ik ook een kleine vos. Verder hebben we hier reusachige libelles (lang en dikke groene en lang en dunne blauwe). Maar die hoeven we niet te tellen natuurlijk.