Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 17 augustus 2012

Effe je kop laten zien!

Lieve Boez, stout ventje, we snappen best dat je niet voor donker wilt binnenkomen in de wetenschap dat je dan opgesloten wordt en de hele nacht binnen moet blijven. Maar mevrouw K. heeft zich ondertussen verzoend met jouw wens om nachtelijke inspecties uit te voeren of in het donker lekker te klooien en zooien. Geloof je niks van?
Maar zou je je toch alsjeblieft af en toe even willen melden? Je kop laten zien of langslopen zodat we zeker weten dat je niet in 7 sloten tegelijk bent gelopen?
Je bent nu vanaf vanmorgen 11 uur weggeweest en nu is het al avond. Al die tijd heb je het niet nodig gevonden om even je kop om de hoek van de deur te steken, gedag te zeggen of anderszins mevrouw K. gerust te stellen, en toen we je een paar keer riepen heb je daar niet op gereageerd. Snap je niet dat we dan een beetje ongerust worden, ook gezien wat je vorig voorjaar is overkomen? Vergeten? Dat je een week zoek bent geweest en we allemaal dachten dat je nooit meer zou terugkomen? Weet je niet meer? Opgesloten in de garage? Nee?
Wel, toch zou het fijn zijn als je zeg maar om de twee á drie uur even komt vertellen dat je nog fijn aan het buiten spelen bent zodat mevrouw K. niet meer tussen de dozen op die warme zolder hoeft te zoeken en niet meer alle kasten hoeft te controleren. Begrijp je dat? Nee dus. Je vindt dat het nergens over gaat dus; we maken ons druk om niets en je wilt geen rekening houden met onze overdreven bezorgdheid en rare angsten.
Nou, daar zijn we dan mooi klaar mee, heh? Tja.

6 opmerkingen:

ina zei

Iwan was gisteren ook de hele dag op stap, zelfs zijn ontbijt had hij overgeslagen; wij maken ons dan ook zorgen en gaan overal zoeken. Gelukkig kwam hij 's avonds laat toch weer met een heel gewoon gezicht binnenwandelen. En vertellen waar hij is geweest is er natuurlijk niet bij.

Greet zei

Mijn Kees doet het ook. Dan heeft zij om 17.00 uur brokjes gehad en dan zie je haar niet weer tot de volgende middag. Roepen helpt allemaal niets. Waar ze is en wat ze doet is mij een raadsel. Mijn tuin is toch groot zat, zou ik zo denken, maar nee, ze is altijd de hort op. Ik heb me maar afgeleerd om me er druk over te maken, het helpt toch niets. Maar voor u ligt het anders, mevrouw Katblad, gezien uw ervaring van vorig jaar.

Annemieke zei

Onze Pieper heeft binnen een verstopplek! Zijn we haar urenlang kwijt - overal zoeken, nergens te vinden en dan komt ze met een doodnormaal gezicht ineens de trap af.

ina zei

Dat doodnormale gezicht zit zeker in de genen...

Wad Woord & Wol zei

Ik hoop dat de Boez zich inmiddels heeft gemeld. Geef hem dan maar een extra knuffel uit Pieterburen, en...neemt u er zelf ook één X.

Francien zei

@WWW: hoe noemen ze zeehonden daar dan op jullie dorp Pierburen ?
Waterhuilbeesten ? Zoute zeeblaffers ?