Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 5 augustus 2012

Controle-bezoek (?)

Afgelopen week is pleegmoeder Wilma (van Wilma's opvang) een kijkje komen nemen in Leiden om te controleren of haar voormalige pleegkits die nu in de Katbladbuurt wonen wel goed verzorgd worden. En om natuurlijk de redactie van het LKB met een bezoekje te vereren.
Wel, voor Wilma is het best bijzonder dat er 4 door haar grootgebrachte en gesocialiseerde haarfabrieken zo dicht bij elkaar wonen. (Om uw geheugen even op te frissen, wij bedoelen natuurlijk: De Boez, Igor, Gizmo en sinds kort Mickie.) Het werd een drukke dag voor Wilma, en mevrouw K. ging even mee toen zij op bezoek bij Mickie ging om een paar foto's te maken.

Nadat wij Myo uitgebreid geprezen en geaaid hadden, ging de partijleider van Hof is Vol toch maar liever naar buiten. Hij liet op de salontafel (waar hij de aaien overigens met graagte in ontvangst had genomen) een minuscuul plasje (een paar druppels maar) achter. En wij waren ervan overtuigd dat hij niet eens had gemerkt dat hij wat had laten lopen. Dat geeft dus te denken...
Toen Myo naar buiten was gegaan was alle aandacht voor de kleine Mick. Met de stok met beestje wist zij wel raad!

Het was bijna onmogelijk om een paar fatsoenlijke foto's van Mickje te maken, want zij vloog constant in de hoogste versnelling voor onze lens langs. U kent dat wel: van hoog naar laag (langs de rugleuning van een stoel) en van links naar rechts. Toen zij op een gegeven moment heel even wat rustiger aan deed en op de eettafel lag, konden wij eindelijk een paar foto's maken waarop zij herkenbaar in beeld is (in plaats van een kleurige veeg).
Wel, omdat Wilma en mens Dennis nog wat opvoedkundige zaken (of iets dergelijks) te bespreken hadden, ging mevrouw K. maar weer eens wat verderop.

Eigenlijk met de bedoeling om Myo in de tuin te interviewen over hoe het nu verder moet met zijn partij en partijleiderschap, maar de grote haarfabriek had net bedacht dat hij weer naar binnen wilde dus het interview ging helaas niet door en houdt u van ons tegoed.

Later bezocht Wilma ook nog Igor, doch van een ontmoeting met Gizmo is het niet meer gekomen omdat de Miss het blijkbaar erg druk had met andere dingen; ze vertikte het zich te laten zien.
Gelukkig kan Wilma via ons Katblad regelmatig de belevenissen van haar 4 katblad-pleegkits volgen, dus zo'n grote ramp was dat nu ook weer niet.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een SCHATJE is Mickey! Hopeljk gaat het met Myo inmiddels ook weer wat beter en went hij aan de situatie.

Wad Woord & Wol zei

Het is dat ik hier prachtig woon, maar anders zou ik zo met mijn haarfabriek Luna in de Katbladbuurt komen wonen. Wat een haarfabriekenparadijs!