Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 4 augustus 2012

Nieuw kussen ongeschikt?

Nadat wij (om verschillende redenen van hygiënische aard) de Schuilhut hebben schoongemaakt en gevuld met een vers kussentje, wordt deze plek gemeden als de pest. Wij staan voor een raadsel.
Bij het uitvegen van de tent werd slechts een stoffer gebruikt (en dus geen schoonmaakmiddelen met afstotende geur) en het kussentje is afkomstig van onze slaapkamer; het lag daar op het logeerbed en diende geen speciaal doel.
Hoewel, het kan wel zo zijn dat mevrouw Troy er tegenaan gelegen heeft. In dat geval zit haar geur eraan, en zou het eventueel kunnen dat andere haarfabrieken denken dat zij niet langer welkom zijn in de hut.
Maar het kan ook zijn dat de langskomende haarfabrieken het kussentje niet lekker vinden liggen omdat het nog niet ingedeukt is, nog te nieuw en niet plat genoeg dus zeg maar.
In elk geval heeft Oscar nog nooit zoveel dagen achtereen de hut niet meer bezocht. Nog gisteravond, toen er een opeens een plensbui losbarstte, verkoos hij onder een wielhuis te kruipen in plaats van de beschutting van zijn favoriete schuilplaats op te zoeken. Wij hebben Oscar over het waarom gevraagd maar hij weigert elk commentaar. Het blijft dus gissen en wij wachten toch nog maar een paar dagen langer af.

4 opmerkingen:

Franciene zei

Makkelijk:
de geur van het logeerbed vertoont afwijkend herkennings/afstotings moleculendomein voor uw haarfabrieken.
Dat wordt niets met uw eventuele B en B hostel. Naast het bierinfuus, zeg maar.

Wad Woord & Wol zei

Misschien moet u een avondje op het kussen zitten mevrouw K., zodat ie wat platter wordt en er een andere - voor de haarfabrieken prettiger - geur in komt.

David zei

Aha, het zogenaamde inrijden.

Mevrouw Katblad zei

@Franciene: Heeft u een oplossing dan?
@WWW: Goed idee. Als tenminste de Os maar weer de hut opzoekt, dan zouden wij ons al een stuk beter voelen.
@ Ja, David!