Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 1 oktober 2012

Slingerend rolgordijn

Gisterochtend konden wij eindelijk weer eens wat behoorlijke foto's van Monster maken. Hij zat weliswaar achter de geraniums (de plantenkenners onder u weten natuurlijk dat we pelargoniums bedoelen en geen ooievaarsbekken, maar dit terzijde) maar was wel bereid om even voor ons te po(e)seren.
(Mevrouw K. was trouwens al voorbij het huis gelopen toen zij opeens het rolgordijn wild zag bewegen, en omdat zij weet wat dit kan betekenen liep ze terug en zag inderdaad Monster verschijnen; hij had K. waarschijnlijk Oscar horen roepen en was nieuwsgierig geworden.)

Monster speurde de straat af naar loslopende reporters maar zag er geen.
Dat kon wel kloppen want Oscar zat op dat moment onder zijn raam en was dus voor Monster onzichtbaar, de andere reporters waren om de één of andere duistere reden niet meegegaan.
Wel Monster, je zou bij gebrek aan beter dus best wel even in de lens kunnen kijken, heh? En als je dat niet voor mevrouw K. wilt doen, doe het dan tenminste voor de lezers van ons Katblad!En ja hoor, hij deed het, speciaal voor u dus. Knappe jongen, toch? Jawel!

Helaas, Oscar werd wat ongeduldig en wilde graag door. En wij begrepen dat want het was niet zo vroeg meer en het verkeer kwam al aardig op gang; de Parallelstraat is erg smal en dus kan een enkele fietser al zeer bedreigend overkomen, zelfs bij Oscar.

Wel, het was nu al een geslaagde wandeling en mevrouw K. had ook weer wat geleerd, namelijk dat je nooit te snel voorbij moet lopen en altijd aandacht moet besteden aan wild slingerende rolgordijnen; er kan zomaar een nieuwsgierige, fotogenieke haarfabriek achter vandaan komen!

Dag Monster en dank je wel!
Ga je mee, Os?

6 opmerkingen:

Wendy zei

Wat een waan waan waanzinnige mooie foto van Monster, die 1 na laatste. Dat palet van zwart, wit en grijs en dat groen van de ogen, dat rood van de geranium.
Kan de fotoredaxie niet die rechterstreep weg retoucheren en als balans stukkie links ?
Dan hangen we m in de gang, als dat mag met fotorights e.d. pollens.

de fotograaf zei

Hoe groot wilt u de foto hebben?

Wendy zei

@@Redaxie Bladkat, sectie fotogravin

Het gaat niet zozeer om de grootte,
dan als wel dat u die rechterklerenzooi, met die kleurverandering en die streep (van het gordijn neem ik aan, maar dit terzijde)wegknipt, fotoshopt noem maar op, en dan links corrigeert vierkantmatig gezien zeg maar.
En als u het dan opnieuw plaatst, dan print ikzelf er wel een foto menu kies ansicht, zeg maar van.
Dik voormekaar hoor Mevrouw Katblad.

Mevrouw Katblad zei

En dan zeker een punaise erdoor jassen voor op het prikbord? Mooi niet! Bovendien doen wij niet aan retoucheren! Stel je voor zeg!
Tjongejonge....
Groeten aan Fritz.

Annemieke zei

Wat een mooie ogen heeft monster toch!

Wad Woord & Wol zei

Een beauty!