Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 7 oktober 2012

Ondanks Katzheimer en doofheid nog vrij actief

Gisteren hadden wij het genoegen de Ouwe Gabber weer eens te ontmoeten, de met ruim 21 jaar oudste haarfabriek van de Katbladbuurt (voor zover we weten).

Het mens van Gabber vertelde dat de hoogbejaarde haarfabriek nog steeds graag de deur uitgaat, maar dan alleen voor een zeer kort verkenningsloopje van niet verder dan een meter of 25 van zijn huis vandaan, anders zou hij misschien verdwalen.


Gabber lijdt namelijk al een tijdje aan Katzheimer. Hijzelf heeft daar zelf niet zo'n vreselijke last van maar zijn mensen des te meer, want midden in de nacht zet de ouwe haarfabriek het regelmatig op een klaaglijk mauwen, waarschijnlijk omdat zijn dag/nachtritme niet meer helemaal spoort.
Daarnaast is de hoogbejaarde ook nog eens flink doof geworden, iets wat ook niet altijd even handig is.
Maar verder maakt Gabber het dus prima en heeft hij (voor zover na te gaan) best nog lol in het leven.


Het is echter zo goed als uitgesloten dat Gabber ooit nog eens in de Katbladstraat op bezoek zal komen; de Steeg van Storm is te lang voor hem geworden en de redactie van het Katblad is sowieso te ver lopen.
Wel, daarom zullen wij hem zo nu en dan blijven opzoeken om u (en onszelf) zodoende op de hoogte te kunnen stellen van zijn wel en wee.
Zet 'm op, Gabber!

1 opmerking:

Fritz zei

Kortom, als je fabrieksleeftijd voor mens vermenigvuldigt met zeven, dacht ik, is ie nou 147 jaar mensleeftijd altz.