Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 9 oktober 2012

Kort bezoek door paniek van Boez

We hadden Anijs al een tijdje niet meer ontmoet, maar gelukkig zagen wij haar in het afgelopen weekend weer eens zooien en klooien in haar straat (Parallelstraat dus), vlakbij haar openstaande raam.
Maar met dat klooien was zij gelijk klaar toen zij onze reporters zag aankomen, en een diep gegrom steeg op uit haar keeltje, steeds luider en luider. Dat er zo'n gevaarlijk geluid kan komen uit zo'n klein haarfabriekje, we stonden er versteld van.

Toen Anijs in de gaten had dat er zowaar 3 reporters tegelijk in aantocht waren, sprong ze op haar bankje om het allemaal beter te kunnen zien en omdat het "hoger staan" natuurlijk veel veiliger voelt.
Het grommen duurde ondertussen onverminderd voort, ze was blijkbaar lekker op gang.
Cera kwam als eerste bij het huis van Anijs aan en liet de kleine meid zien dat zij (lekker puh) nog hoger kon zitten dan Anijs. Dat deed Cera, zoals u op de foto kunt zien, door in de Pruimenboom te klimmen die daar aan de overkant van de straat staat.
Cera's triomf duurde niet lang want zij werd gevolgd door Oscar en moest haastig wegwezen om niet naar beneden te kletteren.

Het lijkt hier alsof de Os in de boom hangt, maar in werkelijkheid steunde hij   wel degelijk met 3 poten op de stam.
Vanuit deze positie keek hij Anijs brutaal en uitdagend aan, en zij was inmiddels (van schrik of verbazing?) gestopt met grommen.

De Boez bereikte de boom niet eens. Hij was steeds al wat achter gebleven, maar toen er MENSEN de straat inliepen, keerde onze kleine held in paniek om en maakte zich snel uit de poten.


Tot onze grote verbazing besloten Cera en Oscar met de Boez mee te gaan, en zo kwam het dat Anijs het nakijken had.
Ach, arme Anijs. Ze had net lol gekregen in het hebben van bezoek en nu gingen ze opeens allemaal weer weg!
Anijs liep nog een stukje met ons mee naar de Steeg van Storm toe, maar daarna keerde ze resoluut om, rende terug naar haar huis en we zagen haar nog net door het open raam naar binnen springen. Vast een gevalletje van acute honger.

1 opmerking:

oma Teske zei

Toch ziet je dat niet vaak een paasei in een boom in october.