Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 12 oktober 2012

Afstand houden, mevrouw K.!

Onze (top)reporter neemt heus wel eens een keer een kleine pauze, en die benut hij dan vooral met het doen van een dutje op de pergola, de sofa of een tuinbankje.
Laatst echter was zijn ex-huisgenoot Lima in de buurt en besloot de Os zijn pauze met hem door te brengen; Lima en Os zijn namelijk nog steeds zeer goed bevriend.
Wel, u ziet hier Oscar naar zijn vriend toegaan om hem uit te nodigen voor een gezellig kwartiertje op het Zooiplein.


Lima aarzelde eerst, ging niet direct op de uitnodiging in. Dat was niet omdat hij niet met Oscar wilde spelen maar omdat mevrouw Katblad in de buurt rond kuierde met haar camera, en Lima is nogal verlegen, vandaar.


Maar de Os was erg geduldig en had er alle vertrouwen in. Als mevrouw K. nou een stukkie verderop ging en zodoende wat meer ruimte maakte voor de twee haarfabrieken, zou Lima vanzelf wel naar zijn maatje toekomen, toch?


Jawel, Os had gelijk: Lima kwam al wat dichterbij. Nog iets meer afstand, mevrouw K.?

De twee ex-huisgenoten hadden elkaar al een poosje niet meer van dichtbij gezien of geroken en dus moest de vriendschap opnieuw worden bezegeld. Nu ze zo in elkaar opgingen kon K. misschien wel weer wat dichterbij komen?


Zoals u ziet ging het er best heftig aan toe, maar zover we konden waarnemen zagen we geen uitgestoken nagels.
Nee, dit was gewoon spel, een test om uit te vinden wie ook alweer de sterkste was.

Heel even leek het alsof Lima de stoeipartij wilde beëindigen.

Maar Oscar stond dat niet toe en gaf zijn vriendje ter aanmoediging weer een rechtse hoek.
Zo ging het stoeien nog een even door, totdat ze allebei moe waren geworden.


Na nog een tijdje gezellig samen uitrusten was de pauze van Oscar plots voorbij en keerde hij samen met K. terug naar de redactie. Wat Lima daarna ging doen kon niemand ons vertellen; wij gokken op een zandbakinspectie.

1 opmerking:

ina zei

Mooi, die laatste foto.