Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 15 oktober 2012

Iets psychisch?

Wat Iwan precies van ons wilde, weten wij niet, maar hij kwam luid schreeuwend de balkontrap in de Hoftuin af en daarom dachten we dat hij ons wellicht nieuws te melden had voor het Katblad.
Maar nee, we waren er weer ingetrapt want eenmaal beneden ging Iwan gewoon zijn eigen gang en dus bleek dat hij heel andere plannen had dan mevrouw K. dingen te vertellen die zij nog niet wist.
Nu snappen we heel goed dat Iwan eerst moest controleren of er geen jongens van Hof is Vol in de tuin liepen, want die zijn de laatste tijd weer erg actief en geen enkele haarfabriek (dus ook Iwan niet) vindt het leuk om uitgezet te worden door een stel van die fanatiekelingen met hun rechtse (scherpe) nagels.
Gelukkig was het veilig, er was niemand van H is V te zien, alleen Oscar zat een eindje verderop maar die had geen kwaad in de zin want zat gewoon braaf te wachten tot K. klaar was met Iwan.
Iwan was gerustgesteld en dus mochten we hem nu wel even aaien. K. prees hem om zijn glanzende, goed verzorgde vacht, waarschuwde hem voor de nog vochtige grond maar dat kon Iwan niet schelen.
Lang hoefde hij overigens niet geaaid te worden want de frisse, groene sprieten lokten en Iwan's grasbehoefte was zoals gebruikelijk weer eens erg groot.Waarom K. geen foto's van Iwan mocht maken vanaf de trap weten we niet, maar hij ging behoorlijk te keer toen ze dat dus wel deed.
Waarschijnlijk kon hij niet goed kauwen en slikken als er een mens boven zijn kop hing of zoiets, in elk geval zou het vast wel iets psychisch wezen, dachten wij, en we besloten maar weer naar gelijk niveau te gaan.


Oscar vond trouwens dat we Iwan nu wel genoeg hadden gekiekt en dat we hem genoeg aandacht hadden gegeven, dat het kortom tijd was om weer eens verderop te gaan, op zoek naar echt nieuws dus.
Tja, en Os kan het weten want hij is immers onze topreporter, toch? Bovendien zat hij zich daar te pletter te vervelen, en dat telt natuurlijk ook.


1 opmerking:

ina zei

Haha, Iwan kan sowieso niet zo goed meer kauwen na het verwijderen van bijna zijn volledige gebit. Hij weet nog steeds wel de aandacht te krijgen die hij graag wil.