Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 13 oktober 2012

Lege pergola, volle boom

Waarschijnlijk in verband met het steeds slechter wordende weer (gisteren regen en wind, bar en boos) heeft Oscar een nieuwe plek gezocht en gevonden voor zijn recordpogingen Pergola-Zitten. Natuurlijk lijkt de Moerbeiboom in de verste verten niet op een pergola en zijn de omstandigheden in de Kruidentuin heel anders, dus hebben wij Os verteld dat dit Boom-Zitten niet geldt, tenzij hij er een geheel nieuw record-onderdeel van maakt, wat overigens eerst nog goedgekeurd dient te worden door de voltallige redactie. Wij hebben hem tevens laten weten dat mevrouw Katblad heeft verklaard niet bereid te zijn de tijdwaarnemingen op zich te nemen; ze zou daar bij die boom dan haar tent moeten opzetten, stroom (voor de koffiemachine en kacheltje) en internetverbinding moeten regelen en nog meer van die dingen. En dan zal je net zien dat Oscar uiteindelijk liever bij haar in de tent komt zitten dan zich bezig te houden met zijn recordpogingen Boom-Zitten. Een oplossing zou kunnen zijn dat wij iemand voor de tijdwaarneming inhuren of een camera plaatsen in de tuin, maar voor deze beide mogelijkheden hebben wij helaas niet de financiën.
Oscar houdt ondertussen stug vol en dus blijft onze Pergola akelig leeg.

4 opmerkingen:

Fritz zei

In de tijd van de Styliet Simeon de Pilaarheilige was er inderdaad nog geen electriciteit en internet.
Zou een webcam met zendertje, zonder snoer dus als het ware iets zijn Mevrouw K. ?

Mevrouw Katblad zei

Is SSdeP dan ook een recordhouder?
Voor een webcam hebben wij geen centjes helaas, maar bovendien zal Oscar daar vast tegen protesteren. Hij is overigens net weer vertrokken naar de boom, in de stromende regen.

Fritz zei

Met de huidige inzichten en technologische innovaties staat het thans buiten kijf dat men een aantal webcams kan kopen voor de prijs van slechts één paar modieuze jeugdige strak zittende dameslaarsjes.
Maar wellicht heeft U een punt Mevrouw K. dat zulks niet geldt voor waterdichte op afstand wendbare cam's.

Fritz the Cat zei

@*Mevrouw Katblad zei...
Is SSdeP dan ook een recordhouder?
**Antwoord: Dat is een retorische vraag Mevrouw K. dat weet U best wel.