Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 11 oktober 2012

Partijpolitiek

Terwijl Mevrouw Katblad door de Oostelijke Poort naar het Hof ging omdat Myo in de tuin was gespot en zij hem weer eens wilde interviewen over de partij, zijn huisgenote Mickje en wat nog meer ter sprake zou kunnen komen, werd ze ingehaald door een enthousiast dravende Oscar. Er waaiden namelijk net een paar boomblaadjes door de Poort en Os wilde die graag voorblijven. Bovendien had hij zoals gewoonlijk veel zin in het maken van een nieuwe reportage. Maar Os had niet gezien dat daar de Partijleider van H is V (Hof is Vol - Myo dus) op wacht zat omdat deze haarfabriek net weer eens een enorme lust had voelen opkomen tot het uitzetten van vreemdelingen, in dit geval dus onze Oscar. (Wij hebben al tientallen malen geprobeerd Myo aan zijn verstand te peuteren dat Os (top)reporter is en dat hij (Myo dus) de pers dient toe te laten tot de tuin, maar de Partijleider blijft volhouden dat er in de Hoftuin andere regels gelden dan elders, namelijk regels die hem beter uitkomen en eveneens beter passen bij de ideologie van H is V.
Kortom, Oscar schrok enorm toen Myo op hem af wilde springen, keerde zich bliksemsnel om en ging met dezelfde snelheid als hij gekomen was weer terug door de Poort.

De grote Hof is Vol-leider deed nog wel een poging onze (top)reporter in te halen, maar al is Oscar een beetje aan de zware kant, hij kan heel rap wegwezen als de nood aan de kat is.
Inderdaad, voor Myo een duidelijk geval van Mispoes dus.

Myo deed uiteraard alsof de ontsnapping van Os hem niks kon schelen, maar wij wisten natuurlijk wel beter. Het kon niet anders of Myo had flink de pest in, en dat was dan ook duidelijk van zijn snuit af te lezen.

Toen K. Myo net wilde voorstellen hem te interviewen voor het Katblad, zag zij dat de partijleider vermoedelijk alweer een volgend slachtoffer op en in het oog had. Hij keek tenminste strak langs mevrouw K. heen en we zagen zijn snorharen opgewonden trillen.
K. had echter haar nieuwe schoenen aan (die nog ingelopen moesten worden) en was niet in staat om zich supersnel om te draaien. Was zij nog op tijd?Jawel, want Bohr had Myo namelijk nog niet zien zitten en was bovendien een beetje traag van begrip.
Deze foto toont hoe Bohr opeens tot de ontdekking komt dat ze in gevaar is.


Nu horen wij u denken:
Heh? Bohr woont toch ook in het Hof? Zij is toch geen vreemdeling die uitgezet moet worden? Hoe zit dat dan?

Wel beste lezers, behalve dat de partij Hof is Vol geen vreemdelingen toe wenst te laten, zijn de leden van dit verschrikkelijke bewind ook nog eens allemaal (geholpen) katers die het heel normaal vinden om voor hun plezier dameshaarfabrieken te onderdrukken.
Jawel, u leest het goed.
Bohr mag van de jongens best in het Hof blijven wonen, maar ze mag dus niet gebruik maken van de tuin, want dat is alleen voorbehouden aan de kerels, dat wil zeggen Myo, Harremans en Panda. Nee, gekker moet het inderdaad niet worden want Bohr woonde als eerste in het Hof, en juist zij zou dus eigenlijk de meeste rechten moeten hebben. Inderdaad, deze partij H is V deugt niet en zou verboden moeten worden, maar we leven nu eenmaal in een vrij land...
Hoog tijd om te kijken hoe Bohr reageerde op de aanwezigheid van de zeer geagiteerde Myo.

Net als Oscar is ook Bohr erg snel als dat nodig is, en in een mum van tijd was ze teruggekeerd naar haar huis en probeerde zich daar te verschuilen nadat ze had gezien dat ramen en deur helaas en potjandorie gesloten waren.
Maar omdat K. erge medelijden had met de jammerende Bohr, zorgde ze ervoor dat de kleine, bedreigde meid zich veilig in haar huis kon terugtrekken.

En als u nu per ongeluk dacht dat Oscar ondertussen ook een veilig heenkomen had gezocht, heeft u het helegaar mis. Hij had zoals altijd braaf bij de Poort op mevrouw K. staan wachten, onze Topreporter!
Lekker ding is het toch, heh?
Jah.....

5 opmerkingen:

Guido zei

Mooie duurzame stoelen.
Mag ik een bod doen ?

de redactie zei

Nee.

Anoniem zei

Trouw ventje, die Oscar.

Inge zei

Os is zeker een lekker ding en verschrikkelijk lief!

Hannah zei

die Myo lijkt zo veel op onze Maxi!
het is alweer meer dan een jaar geleden dat we haar niet meer hebben en we missen haar nog steeds. Gekke is dat ik nog steeds haar haren opzuig van de vloerbedekking in de stofzuiger, die Maxi, die heeft wel eer gedaan aan de naam Haarfabriek!! Veel Groeten vanuit Wellington, de tulpen zijn uitgebloeid hier en het begint zomer te worden!!!!!!!!!!Speciale groeten voor mevr K en de familie van Igor &co