Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 29 oktober 2012

Wie heeft gouden tip?

Wamy kwam later op de dag (lees eerst vorig bericht met reacties) nog bij ons langs om uit de grote waterbak te drinken.
Hij zag er toen volkomen normaal uit en mankeerde echt helemaal niets, behalve dan die grenzeloze brutaliteit en stoute blik. De zwarte vlekken op zijn snuit, achter zijn linkeroor en tussen zijn voorpoten (op zijn rug) zijn gewoon schaduwvlekjes.
Die ontstaan doordat haarfabrieken nogal dicht bij de grond opereren (behalve als ze ergens op zijn geklommen natuurlijk) en de zon steeds lager gaat staan. Dat gaat vanzelf (kunnen we niks aan doen) en is allemaal vrij normaal in deze tijd van het jaar, en in de wintermaanden zal dat nog erger worden.

Ook wordt het licht wat scherper en soms kan onze camera dat niet goed aan. Natuurlijk kunnen wij fotoshoppen om de kleuren bij te werken, maar we vrezen dat mevrouw Katblad daar overspannen van zal raken; ze moppert er al regelmatig over dat ze alle foto's moet verkleinen tot minder pixels omdat anders haar blogreserve dermate vol stroomt met bites dat ze dik moet gaan bijbetalen. En dat zou weer kunnen betekenen dat we u geld moeten gaan vragen om het Katblad te mogen bezoeken (jawel!), dat geeft dan weer veel administratieve rompslomp en wellicht een inval van de belastingdienst. En ook dat alles willen wij liever niet.
Echter, wellicht gaat mevrouw K. op zoek naar een andere camera met meer mogelijkheden, maar dan wel automatisch omdat onze haarfabrieken er niet over peinzen om scenes over te doen (als take 1 is mislukt) en zij ons ook geen tijd gunnen om aan de knopjes te draaien, zeg maar.
Wie heeft de gouden tip???

2 opmerkingen:

Moon zei

Toestel op de zg. 'Sportstand' zetten. Dan maakt hij heel snel achter elkaar een paar foto's, vooral handig bij kinderen en dieren in actie! Zit altijd wel een gelukte prent tussen....(meestal, soms, waarschijnlijk)

Max zei

Voor wat ?