Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 27 oktober 2012

Iedereen weer winterklaar?

Vanochtend moest er natuurlijk gewoon weer gewerkt worden.
Oscar was al een tijdje buiten toen we de Boez konden overhalen om met mevrouw Katblad een stukje te gaan lopen. Immers, ook hij moet voor zijn brokjes werken (of hij nu wil of niet) en dat betekent: naar buiten en op zoek gaan naar nieuws voor het Katblad.

Wel, toen wij op weg gingen naar de Kruidentuin kwam Oscar ons al tegemoet. Hij had reeds uren de Kruidentuin zitten bewaken maar had daar geen bijzondere dingen meegemaakt. Tenminste, dat nemen we aan omdat hij niets te vertellen had. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij daar gewoon ergens had liggen pitten, maar daar gaan we maar niet van uit, anders kunnen we de tent wel sluiten.
Op bovenstaande foto kunt u zien hoe de twee reporters elkaar begroetten. Het was Oscar die daarbij lieve purrgeluidjes maakte, maar het was de Boez die even tegen zijn vriend kwam aanschurken. En al zag ze dit al vaker, weer moest K. even iets wegslikken.

Boez en Os hadden elkaar trouwens minstens gedurende twee uur niet meer gezien, want de Boez had de vroege ochtenduren goed besteed door mevrouw K. dwars te zitten middels bovenop haar weekendcryptogram te komen klieren zodat ze niks kon lezen, laat staan invullen.
Maar goed, dit alles terzijde. Het weekend is nog lang.

Na het begroetingsritueel van de twee haarfabrieken kwam Os naar K. toe om ook haar zijn genegenheid te tonen, en natuurlijk om haar te vragen naar haar plannen voor vandaag.
Ja Os, we gaan een stukje lopen. Fijn, heh?

K. liep met haar twee reporters naar de Kruidentuin, waar de Boez bleef staan omdat hij geen zin had om aan de slag te gaan, en Os hetzelfde deed omdat hij hier net vandaan was gekomen en eigenlijk liever een andere richting uit had willen gaan. Maar dat kon helaas niet want anders zou de Boez in de war raken wegens gebrek aan structuur, zeg maar. (Of zullen we het maar gebrek aan Pavlov noemen?)

Voor de vorm wilde Oscar nog best wel een keer doen alsof hij het centrum van de tuin bestudeerde, maar erg gemotiveerd was hij niet.
De Boez ging doodleuk op zijn rozijntje in het zonnetje zitten, en eigenlijk hadden we ook niet anders van hem verwacht. We hadden hem destijds moeten inruilen (toen we doorhadden dat hij geen talent had voor het reporterswerk), maar nu is het veel te laat daarvoor en dus zullen we er ook niet meer over zeuren.
(Als beddenkruikje voldoet hij overigens wel goed en dat heeft hij gisteravond nog bewezen; mevrouw K. heeft het niet koud gehad terwijl het toch erg fris was in de slaapkamer.)


Er waren verder geen andere haarfabrieken in de Kruidentuin aanwezig, anders hadden we dat wel gemerkt. En de reporters waren dus geen van beiden vooruit te branden. Had mevrouw K. daar nu haar crypto voor verlaten?
K. besloot de ronde wel af te maken maar daar kunnen wij u niets bijzonders over melden, behalve dan dat er in de Parallelstraat geen zon was en er een koude wind stond.
Ja, het is inderdaad weer heel erg wennen aan die kou! Op het moment dat we op stap gingen wees de buitenthermometer nog geen 8 graden aan. Gelukkig hebben de haarfabrieken daar minder last van; zij waren al een dikke maand bezig geweest hun vacht in de winterstand te zetten, en zo te voelen zijn ze helemaal klaar voor de vorst. Mevrouw K. nog niet trouwens; zij moet haar klerenkast nog reorganiseren en haar dikke truien en sokken tevoorschijn halen. Ook luiheid, inderdaad! Tjongejonge...

4 opmerkingen:

Sabine zei

Mag ik u hierbij nog complimenteren met de nieuwe look van uw blog. Het ziet er lekker warm uit, leuke foto ook (Japekop ?).

Mevrouw Katblad zei

Jawel, dat mag, graag zelfs!
Inderdaad J'kop, min of meer toch de oprichter van ons Katblad, vandaar.

Frits zei

Ik krijg er dorst van, die nieuwe opmaak zeg maar.

katja zei

Ik vind hem ook mooi, die nieuwe opmaak, vooral die foto van Japekop!