Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 9 oktober 2012

Maakte mevrouw K. verkeerde keuze?

Op zondag gaan wij altijd even met onze haarfabrieken naar het Zooiplein. Als het tenminste goed weer is (uiteraard) en het nog vroeg op de dag is, want de reporters betreden het Plein liever niet als daar mensenkindertjes aan het spelen zijn, dat is hen te druk.
Afijn, het was eergisteren nog heel vroeg want het was een prachtige ochtend en daar wilde wij niets van missen. Bijna nog geen mensen op straat, dus ook geen Gevaren voor onze jongens.
En toch durfde de Boez weer niet mee het plein op. U ziet Oscar liggen wachten op zijn vriend, die aan de andere kant van het hek staat te aarzelen. Zou Boez zijn Pleinvrees deze keer toch nog kunnen overwinnen?

Ook Cera was niet al te energiek en zat een beetje stuurs achter het hek. Later zouden we erachter komen wie haar van haar stuk had gebracht.
Mevrouw Katblad kreeg de pest in want eigenlijk had ze naar vroege vogels (op de radio) willen luisteren en nu leek het alsof ze een verkeerde keuze had gemaakt door met de haarfabrieken op stap te gaan.
Maar ze besloot nog even af te wachten; wie weet wat er nog zou komen, heh? Ja, wie weet....Ook Lima zat (weliswaar achter het raam) te wachten op een beetje actie. Natuurlijk was hij liever naar buiten gekomen om zijn oud-huisgenoot Os te begroeten, maar waarschijnlijk zat zijn luikje nog dicht, lagen zijn mensen nog lekker te knorren in hun bedje. Vette pech voor Lima dus.
Wie ook verlangde naar actie was de Wams. Hij was heel stiekem (alleen Cera had hem zien komen) via de zijkant van het Plein naar het midden gelopen, was daar neergeploft en hield vanaf die centrale plek alles en iedereen in de gaten.
Wel, als Wamy hier aanwezig was zou het sowieso niet zo rustig op het Plein blijven, dat konden we van tevoren al bedenken.
Het was gewoon een kwestie van afwachten, dus deed mevrouw K. dat.
Cera deed het in haar broek voor de Wams, maar verderop gebeurde er ook van alles. Toen mevrouw K. omkeek, zag ze net als Cera dat Oscar en de Boez ondertussen iets aan het uitvechten waren. We hoorden zelfs wat gegrom uit die richting komen, maar wie dat geluid produceerde werd ons niet helemaal duidelijk.


Os had de Boez vast in zijn nek en het slachtoffer lag met zijn pootjes naar zijn belager te trappen om los te komen.
Zo te zien waren deze twee nog wel even bezig, en na afloop zou de Boez vast en zeker chagrijnig zijn en al helemaal geen zin meer hebben het Plein op te komen. Leer ons de Boez kennen, heh?


Achter de rug van de fotograaf was de Wams toch stiekem naar Cera toegegaan,natuurlijk met de bedoeling om haar te pesten. Mevrouw Katblad riep hem nog toe Cera met rust te laten, maar de Wams was al lekker op dreef en was niet van plan zijn prooi te laten schieten.
De foto hiernaast is genomen nadat Wams al een paar tikjes heeft uitgedeeld en op het moment dat mevrouw K. hem tot de orde poogt te roepen. U ziet aan zijn hele houding dat hij in een erg stoute bui is.


En jawel hoor, hij ging even daarna gewoon door met het pesten en op stang jagen van ons arme model.

Wat we al gevreesd hadden was gebeurd: de Boez had definitief besloten niet het Plein op te gaan en zat nu ergens bij Lima voor de deur.
De fotograaf nam Oscar mee naar de glijbaan en gaf Cera het advies om Wamy te negeren, dan zou hij vanzelf wel stoppen met zijn kleine pesterijtjes.
We verzochten de Os om langs de glijbaan naar beneden de komen. Gewoon voor de lol, en natuurlijk om weer eens een leuke foto te kunnen maken, één waarom we lekker zouden kunnen lachen.
Oscar zelf vond dat echter geen goed idee. Hij had op dit moment totaal geen zin om "leuke dingen" te doen want was daarvoor niet in de juiste stemming.
Wel, de stemming van mevrouw K. ging er ook niet op vooruit. Vroege vogels laten schieten en dan opgescheept zitten met een paar luie haarfabrieken die niet wilden meewerken? Tjongejonge....

Kom je nou nog naar beneden Os, of hoe zit het? Al doe je het desnoods maar gewoon lopend, ja? Nee dus.
Wel, Cera had een struikje Nepeta gevonden en kon maar niet ophouden met het besnuffelen ervan. We zouden hier vandaag qua mooie actiefoto's niets meer bereiken en de fotograaf was het helemaal zat, wilde met onmiddellijke ingang naar huis terug.

We keken nog even uit naar Wamy, maar ook hij was verdwenen, net als de Boez dus.

Lima zat nog steeds voor zijn raam te wachten op een beetje actie. Sorry Lima, geen spektakel; het zat er weer niet in vandaag.
Mevrouw K. liep snel naar huis, hopend nog een laatste stukje van haar favoriete radioprogramma te kunnen beluisteren, doch helaas. Tien uur alweer, het nieuws was al bezig.
Kopje Nespresso dan maar, mevrouw K.? Als troost zeg maar?

2 opmerkingen:

Sabine zei

Uitzendinggemist.nl ?! Misschien ook voor radioprogramma's.

Fritz zei

Je kan ook gewoon naar de site van Vroege Vogels om een Uitzendingvermist weer te beluisteren.