Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 2 oktober 2012

Zonder vervolg

Zwarte Gijs hoopte dat wij hem niet zouden zien en wilde zich voor de veiligheid nog onder zijn tafel verstoppen, maar het was te laat: wij hadden hem al in de smiezen en voordat Gijs het in de gaten had stond hij op de foto.
Misschien vraagt u zich af waarom Gijs zich verstoppen wilde? Had hij wellicht iets gedaan wat onbetamelijk of onfatsoenlijk was? Of had hij misschien zelfs wel onze Cera lastig gevallen?

Nee, het is helemaal niet zo gek dat wij dit dachten want Zwarte Gijs is één van die pestkoppen van wie Cera regelmatig last heeft, door wie ze vaak gemept en opgejaagd wordt zonder dat daar een reden voor is, want Cera is een lieve meid en doet geen vlieg (slecht voorbeeld inderdaad) kwaad. Wij bedenken nu ook ineens dat het eigenlijk geen wonder is dat Cera het liefst op huisbezoek gaat bij aardige, aaigrage mensen met gastvrije (enigszins passieve) haarfabrieken en precies weet welk kattenluik toegang geeft tot een veilige haven; op straat is zij haar leven namelijk niet altijd zeker.
Maar we waren er niet zeker van dat Cera dit keer het slachtoffer van Gijs was geweest of nog zou worden. Als we dat verder wilden onderzoeken moesten wij natuurlijk de zo verlangende blik van Gijs volgen. Want dat hij op iets of iemand lag te loeren was overduidelijk.


Ai, ai, ai, u ziet het: geen Cera dus, wel de Boez. Jawel, ook de Boez is bang voor Zwarte Gijs want kreeg al eens eerder op zijn donder van de "Beste Boomklimmer" (Gijs dus, want onlangs tot BB verkozen - daar heeft u eerder over kunnen lezen - red.) als hij te dicht in de buurt van het Zooiplein en dus het huis van Gijs was gekomen.
Onze kleine held zat weer eens heel stuurs vanaf onze vuilnisbak in de richting van de BB (Zwarte Gijs - red.) te kijken en dat zegt genoeg. (Inderdaad, Gijs zou zomaar een goed lid van de partij Hof is Vol kunnen zijn, ware het niet dat hij geen hofbewoner is.)

Wel, Gijs was zich bewust van de aanwezigheid van de fotograaf en gedroeg zich op dit moment als de onschuld zelve. Hij sloot zelfs zijn ogen om dit te benadrukken.
Wij wisten natuurlijk dat dit slechts schijn was en dat hij geduldig zijn kans zou afwachten. Maar wat we ook wisten was dat de Boez zich echt voorlopig niet in de richting van Gijs' huis of bankje zou begeven.
Er komt voorlopig dus ook geen vervolg op deze reportage.

3 opmerkingen:

ina zei

Wat een mooi glanzende vacht heeft Gijs.

annemiek zei

Wat kijkt Boez verschrikt.

Hans zei

Boezie,

Je kijkt altijd zo verbaasd. Mevrouw Katblad klaagt altijd dat je nog geen goede reporter bent. Maar je verbaasde blik is het bewijs dat een topreporter bent.