Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 24 oktober 2012

Korte metten

Soms gebeuren er heel vreemde dingen.
Zoals laatst.
We kregen bezoek. Niks vreemds daaraan, en ook niet dat het bezoek een kleine traktatie bij zich had voor onze haarfabrieken: twee van die visjes waar wij onlangs over berichtten. Ja, die met dat stukje gedroogde kip eromheen gewikkeld. Die ja.
Maar de visjes waren dus bedoeld als lekkernij voor onze reporters, heh?

Meldt de Wams zich bij het Poezenloket.....


Begint het bezoek dingen tegen Wamy te roepen als "hé lieve jongen!", kijkt de brutale haarfabriek ons bezoek zielig aan, toont haar demonstratief zijn kras op zijn neus, en ja hoor! Daar ging visje nummer twee (de eerst had Cera gekregen) door het loket rechtstreeks naar de klep van de Wams, die al gelijk liet blijken wel van dat soort lekkernijen te houden.

Had Cera op beschaafde wijze van haar visje zitten genieten, Wamy wist korte metten te maken met de snack en met een paar flinke happen was het lekkers verdwenen.

Nou, die zal wel weer snel terugkomen, en dan niet om brokjes te jatten maar om visjes te scoren, heh?
Zijn we inderdaad weer mooi klaar mee....


4 opmerkingen:

Annemieke zei

Tsja...nu komt ie zeker terug! Maar hij is wel lief...

ina zei

Wat een domme actie van dat bezoek, zeg.

Jacq. zei

ahum Ina, ik ben het, hoor!

ina zei

@Jacq: Ja, maar dom blijft het, sorry hoor.