Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 13 oktober 2012

Goed zo, Igor!

Wat vooraf ging aan dit plaatje is het volgende.
Wij zagen vanochtend vroeg (toen het nog wat minder hard kletterde dan nu) opeens Igor de Katbladstraat door rennen, want hij werd achterna gezeten door de beide broers van Hof is Vol, Panda en Harremans.
Daar Igor nooit zo'n eind van huis gaat maar hooguit rond de Poort blijft hangen, schrok mevrouw Katblad van wat zij zag. Igor zou toch niet in zijn paniek te ver wegrennen, de Gevaarlijke Weg oversteken, verdwalen? Of zouden de jongens van H is V hem al voor die tijd te pakken krijgen en hem in elkaar timmeren? Ook niet leuk, nee! Beide mogelijkheden overdenkend besloot K. direct haar jas aan te trekken en op onderzoek uit te gaan, want hier was actie geboden, vond ze. Wellicht was de kleine Ieg in groot gevaar, en al was dat niet zo dan moest zij toch de afloop van deze onverkwikkelijke geschiedenis aan de weet komen.
Maar ja, de batterij van de camera lag nog in de oplader, de veters van de schoenen moesten ook nog uit de knoop voordat de stappers weer dienst konden doen en K. is sowieso nooit zo snel als ze nog geen koffie heeft genuttigd. Er verstreken derhalve een paar minuten voordat K. op straat stond en klaar was voor haar onderzoek. Natuurlijk was er tegen die tijd geen haarfabriek meer te bekennen in de Katbladstraat en K. besloot eerst maar eens naar de Hoftuin te gaan om te bekijken of één van de haarfabrieken daar al was teruggekeerd.
En dan komen we terug bij bovenstaand plaatje: achter de boom zit Panda een grote boodschap te doen! Wij zagen hem nog net zenuwachtig wegduiken om direct daarna aan het persen te gaan zonder eerst een kuil te graven, terwijl Harry net terugkwam van de balkontrap en haastig zijn huis binnenglipte.
Wel, K. leidde uit het gedrag van beide H is V-leden af dat zij Igor niet te pakken hadden kunnen krijgen en dat de laatste veilig had kunnen terugkeren naar zijn dakterras. Maar dat moest natuurlijk nog wel even gecontroleerd worden, en daartoe liep K. naar de balkontrap om vanaf die plek het dak van Igor te kunnen zien.

Jawel hoor, daar zat hij, Igor, uitdagend en arrogant. Natuurlijk riep K. hem een felicitatie toe, want het was een prachtige prestatie geweest om uit de klauwen van Har en Panda te blijven en ze daardoor zo te frustreren dat de één (blijkbaar) acute darmproblemen had gekregen en de ander zich genoodzaakt had gevoeld zijn huis in te vluchten.

Misschien hebben wij het helemaal mis en is het anders gegaan; we misten immers een flink aantal minuten van de jacht van de broertjes op Iegje door het gebrek aan snelheid en netheid van K. (wie trekt nu 's avonds zijn schoenen uit zonder zijn veters eerst los te maken, heh?), en het zou dus ook zomaar kunnen dat Igor hulp had gekregen van een andere haarfabriek, de broers werden afgeleid door een voorbijrazend wielhuis of een passerend blafbeest. Alles is mogelijk inderdaad, maar wij houden het erop dat Ieg de leden van Hof is Vol te slim af geweest is. Goed zo, Igor! Bravo!

2 opmerkingen:

ina zei

In elk geval dank aan mevrouw K. voor de hulp die zij wilde bieden aan onze Igor in nood. Hij heeft geen nadelige gevolgen ondervonden van de jacht, hij heeft heerlijk gegeten en liggen slapen vandaag.

Hannah zei

ja, hoera voor Igor!