Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 26 oktober 2012

De plank misgeslagen

Japekoppie na het bekijken van de uitzending op tv west
Japekoppie:
Jawel, ik heb het net liggen bekijken, die uitzending. En ik kan u wel vertellen dat ik zeer teleurgesteld ben.
Het begon er al gelijk mee dat die klojo van een Boez in beeld verscheen terwijl ik nog niet te zien was geweest. Anders komt hij nooit zo gauw tevoorschijn als er mensen over de vloer zijn, maar nu moet hij geroken hebben dat het om tv ging en dus liep hij zich uit te sloven. Noem het maar mediageil, ja.
Voor de mensen die het LKB nog niet kennen: de Boez is de meest luie reporter die je je kunt indenken en hij doet dus niets anders dan de kantjes eraf lopen bij het Katblad. En dan opeens als eerste in beeld willen; het is om niet goed van te worden.
Daarna kwam Cera met haar snufferd vol in beeld. Zag u dat? Ze verdween bijkans met haar hele kop in de camera. Jawel, ze mag dan ons model zijn, ze hoeft niet altijd zo op de voorgrond te dringen en de aandacht van iedere camera op te eisen; een beetje bescheidenheid zou haar meer sieren. Maar dan waren er ook nog van die vreemde snuiters die persé in beeld wilden. Wamy en Sonny inderdaad. Alsof zij ook bij de redactie van ons LKB horen. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik er niet veel voor voelde om buiten op de set te verschijnen vanwege het vreselijke weer.  De opnames waren namelijk al meer dan een maand geleden, het stormde toen en verder was het ook nog hondenweer qua nattigheid, om het maar zo te zeggen. En hen (Wams en Sonny - red.) maakte dat dus blijkbaar niet uit.

Maar Oscar was wel vanaf het begin stoer bezig in die regen, en heeft u hem gezien? Ik bedoel maar. Ja, in een flits dus, maar hij verdiende het om langer in beeld te komen omdat hij nu eenmaal onze topreporter is en het meeste werk verzet. Een half uur lang heeft hij rondgelopen in de Kruidentuin, in de stromende regen. Allemaal eruit geknipt. Ook zijn Hoftuinronde heb ik nergens kunnen terugvinden.
En dan is mijn hele verhaal over mijn moeder (Tokkie Troy - red. - u ziet haar op de foto hiernaast) genegeerd, terwijl dat toch een treurige geschiedenis is. Ik bedoel, wie is er de dupe van als hij zijn leven lang gedwongen wordt bij zijn moeder te blijven wonen? En dat die moeder dan ook nog haar zoon (Japekoppie dus - red.) regelmatig mept en bovendien tegenwoordig ook nog lijdt aan Katzheimer met alle zorgen die daarbij komen? Leek me een belangrijk item, hartverscheurend ook, vooral voor mijzelf, maar nee, niks daarover. Ook trouwens niets over de partij Hof is Vol. Nou, als er nu iets belangrijk is, is dat wel het bestaan van een partij van haarfabrieken die geen ander doel hebben dan het uitzetten van vreemdelingen, toch?
Maar last but not least, de bijeenkomst op de redactie betrof toch eigenlijk hoofdzakelijk het kaasproeverijtje dat speciaal voor mij was georganiseerd. Ik was daar dan ook aanwezig als hoofdgast maar  vervolgens krijgen we voornamelijk mensen te zien. Kijk, dat bedoel ik nou. Het filmpje zou toch over haarfabrieken gaan? Over de reporters van het LKB en hoe hard zij moeten werken om elke dag maar weer foto's met tekst mogelijk te maken zeg maar? Nee hoor, gaat het alweer over glaasjes wijn en hapjes en het gekwek van mensen aan de redactietafel. En zo waren er dus nog meer dingen die ik node heb gemist in die reportage.
Nee, met het meewerken aan deze uitzending heeft mevrouw Katblad de plank finaal misgeslagen en bij die tv begrepen ze er ook al niks van.
En daar wilde ik het graag bij laten.

Japekoppie proeft kaas op tv

10 opmerkingen:

Hans zei

Ach Japekoppie, je had anders toch geen kaasproeverijtje gehad?

Greet zei

Leuk filmpje! U krijgt vandaag vast een hele hoop lezers erbij.

Sabine zei

Nou, geen plank misgeslagen hoor, allemaal netjes gebleven. Wat mij betreft een leuk filmpje dat best wat langer had gemogen (maar zo gaat dat nu eenmaal). Nu maar hopen dat de site niet gaat vastlopen door de hordes toegestroomde nieuwsgierigen.

katja zei

Ik vond het een grappig filmje hoor, alleen had er inderdaad wel wat meer van de wandeling ingemogen.
Het is alleen jammer dat op de site niet de URL van het katblad vermeld wordt (of kijk ik niet goed?). In ieder geval heb ik een reactie ingestuurd met vermelding van het adres, hoop dat het geplaatst wordt!

katja zei

Ik vond nog een bericht op tv west waar wel een link wordt vermeld, maar die werkt ook niet (http://www.omroepwest.nl/nieuws/26-10-2012/harige-reporters-op-pad-leiden?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter) , maar er staat nu een reactie onder van mij met een werkende link. Hopen dat geinteresseerden zover door zoeken...

Sandrazz zei

Wat een superleuk verslag, leuk om jullie in het echt te zien.

Groetjes
Sandra Snork en Doezel

de fotograaf zei

Dank je wel Katja, voor al je moeite. Mevrouw K. was er gisteravond niet meer toe in staat.
De hoofdredacteur heeft haar nu de opdracht gegeven om zelf nog een filmpje te maken van het buitengebeuren; dan heeft ze weer wat afleiding en een nieuw doel zeg maar.
Wel met zonneschijn, want anders wordt het een vage hap met veel nevel en onscherpe beelden.

Mevrouw Katblad zei

Iedereen bedankt voor de aardige, lieve reacties!
Jammer dat die link via omroep west was mislukt. Maar we hadden toch evengoed zo'n 30 a 40 nieuwe bezoekers gisteravond; sommigen hadden gewoon gezocht op "Mevrouw Katblad"!
En de twee nieuwe fans heten we natuurlijk van harte welkom bij het Katblad!

Anoniem zei

Wat een enig idee. Ik heb de link van je Katblad gestuurd aan vrienden in Brabant die een opvang hebben voor niet gewilde katten. In een groot sousterrain onder hun oude huisje. Beiden dierenliefhebbers en vooral katten liefhebbers. Dat ben ik zelf natuurlijk ook, na 24 jaar katten gehad te hebben. Zit nu in de bijstand en dan zijn huisdieren te duur. M.n. de dierenartskosten. Maar zo links en rechts haal ik mijn 'portie' kat wel, hoor. Succes en veel plezier.

Annemieke zei

Japekop, je komt best veel in beeld! Leuk om te zien en ik realiseer me nu pas dat ik Wamy's naam altijd verkeerd uitgesproken heb (Wammie ipv Waaamy)