Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 oktober 2012

Geslaagde verkenningsronde door Japekop

Terwijl de Boez, Cera en Oscar in de Bamboe-hoek zaten, was Japekoppie de straat overgestoken om aan zijn verkenningsrondje op het Zooiplein te beginnen.
Ja, hij doet wel altijd alsof hij niet met de groep wil meedoen, maar wij treffen hem verdacht vaak aan in de buurt van de andere reporters, en vooral daar waar mevrouw Katblad zich bevindt.
Hij deed nu alsof hij helemaal niemand had gezien en liep het Plein op.
Hij startte zijn ronde helemaal achterin, bij het muurtje met klimop, en wroette daar wat in de bladeren. Of hadden wij misschien wat gemist toen we nog wat foto's van de Os op het hek maakten?


Toen J. een flink stuk muur met klimop had besnuffeld en hier en daar wat markeringen had achtergelaten, nam hij een kleine pauze bij de bak met Nepeta. Hij roerde met zijn poten door de takjes en beet een aantal blaadjes af. Zo te zien had hij het erg naar zijn zin, maar hij bleef er wel zoals altijd erg serieus bij kijken.Cera en Oscar waren ondertussen ook naar het achterste gedeelte van het Zooiplein gegaan en liepen wat de zooien en klooien in de buurt van de glijbaan.
De Boez deed zijn best zijn Pleinvrees te overwinnen en zat al met één poot op het hek. Zou hij de moed kunnen opbrengen?Maar laten we weer terugkeren naar Japekoppie, want onze gediplomeerd Verkenner A (met lof) moest natuurlijk zijn ronde afmaken en had nog de andere hoek van het Plein op zijn programma staan.
Over het verkennen van de hoek op zich hebben wij verder vrij weinig te melden, behalve dan dat J. wederom zeer zorgvuldig te werk ging en zijn ronde afsloot met een flink aantal markeringen.
Daarna liep hij heel rustig naar de Katbladstraat terug en verloren wij hem uit het zicht.

3 opmerkingen:

Karel zei

Mooi bankje.
Kan ik een bod doen graag s.v.p.?

tante sjaan zei

Gewoon vanavond langskomen en stevige schep meenemen Karel. Hahaha!

Annemieke zei

Wat leuk dat Japekop weer een ronde heeft gemaakt! Doet me denken aan de goede oude tijd.