Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 10 oktober 2012

Onsmakelijk plaatje

In eerste instantie lijkt dit misschien wel een heel vies plaatje, maar het valt reuze mee als u wat beter kijkt.
Waarom wij dit plaatsen?
Wel, mevrouw Katblad had haarfabriek T.Troy ervan beschuldigd zich niet meer te wassen. Dat pikte Troy niet en als bewijs dat zij haar vacht nog wel degelijk poetst, ging de hoogbejaarde haarfabriek naar buiten, vrat wat grassprieten en kwam terug naar binnen om op de deurdrempel een flinke haarbal uit te braken. Natuurlijk bood K. vervolgens direct haar excuses aan de oude T.T. aan en beloofde nooit meer dergelijke ongegronde beschuldigingen in het rond te slingeren, laat staan in het Katblad te zetten.
Blijft het feit dat wij niet begrijpen waarom zo'n haarbal niet een "haardrol" wordt genoemd. Of weet u nog een beter woord?

4 opmerkingen:

Wendy zei

Tjonge jonge, dat wordt voorlopig niet meer Het Leidsch Katblad onder het ontbijt doornemen.
Getverdemme.

ina zei

Haarpijp? Haarstaaf? Haarkroket? Haarfrikandel?

Moon zei

Haarsnot, vachtslak, haarklodder?

Inge zei

Wat een mooie lange maaghaarkeutel!