Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 25 oktober 2012

Loes liet Os in de steek

Sinds Loes van haar vakantie op de camping is teruggekeerd, hebben wij haar nog nauwelijks op straat gezien.
Maar gisteren kwamen wij haar toevallig in de Kruidentuin tegen. Loes was mee met het uitlaten van de blafbeesten (4 stuks van klein formaat) en liep voor het groepje uit om de route voor hen te verkennen.
Het mens van Loes vertelde ons dat de kleine haarfabriek nauwelijks nog in haar eentje de deur uitgaat. Waarschijnlijk mist zij het bos en de weilanden en is ze het stadsleven een beetje ontwend, aldus het mens, want tijdens de vakantie was Loes maar zelden binnen (in de caravan) te vinden, nu is het dus andersom en verblijft ze voornamelijk binnenshuis.
Ook hoorden wij dat Loes nog steeds op haar eigen staart ligt te sabbelen als zij 's avonds eenmaal onder het dekbed is gekropen.


Wel, omdat haar mens dus stond te kletsen met mevrouw Katblad en de blafbeestjes toen maar plekjes gingen zoeken voor het doen van een drukje, was Loes in de gelegenheid om het centrum van de Kruidentuin nader te onderzoeken. Niet dat zij belangstelling had voor de kruidenplantjes.
Nee, het was haar namelijk om Oscar te doen, zoals u op bijgaande foto kunt zien; Loes was voorzichtig naderbij geslopen.
De twee haarfabrieken zaten elkaar korte tijd te bestuderen, maar toen mens en groepje blafbeestjes weer in beweging kwamen, moest Loes vertrekken omdat zij altijd voorop wenst te lopen en dat dreigde nu fout te gaan als ze nog langer zou wachten.


Wel, iedereen weet dat Oscar best een slimme reporter is, maar van het gedrag van Loes snapte hij helemaal niets.
Waarom moest zij er opeens zo snel vandoor? Waarom werd hij in de steek gelaten voor een paar van die lelijke mormeltjes?
Verbaasd bleef Oscar nog even liggen wachten op de terugkeer van Loes, maar toen dat niet gebeurde en de kleine meid definitief uit het zicht was verdwenen, kwam hij overeind, liep naar K. toe en vroeg haar wat er nog verder op het programma stond. En dat was helaas niet veel soeps.

Geen opmerkingen: