Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 oktober 2012

Leiden in last

Terwijl Japekoppie nog bezig was het muurtje met klimop te onderzoeken (lees daarvoor eerst vorig bericht), klooide Oscar wat op de glijbaan en zat Cera ergens achter het zijhek haar zonden te overdenken.
Zoals u op deze foto kunt zien staat de Boez nog steeds bij de uitgang van het Plein te bedenken of hij nu wel of niet naar Oscar zou toe gaan, en terwijl hij dat doet houdt hij de straat in de gaten, bang dat de vijand daar op hem loerde. Ach, arm ventje, heh? Misschien moet hij eens op survivalkamp? Nee, laten we dat maar niet doen, dat overleeft hij niet.

Terwijl de fotograaf maar wat over de glijbaan hing en er vrolijk op los knipte, maakte de Os zich ondertussen nuttig door de glijbaan gebruiksklaar te maken; hij deed tenminste zijn best allerlei takjes en blaadjes te verwijderen, iets wat helemaal nog niet zo makkelijk was omdat er overal kleine plasjes op de baan lagen. Maar goed, Os is een expert in watermanagement dus we lieten hem lekker zijn gang gaan.
Toen Os vond dat de baan schoon genoeg was, kwam hij naar boven om zich te melden bij de fotograaf. Nee, spannende acties krijgt u niet meer te zien dus als u iets beters te doen heeft, ga gerust uw gang.
Deze foto is vooral belangrijk omdat u hierop kunt zien hoe Japekoppie het Plein verlaat en de Boez net het moedige besluit heeft genomen om naar de glijbaan toe te komen.
De huisjes met puntgevel op de achtergrond zijn typische Leidsche wevershuizen, dit voor de mensen die geïnteresseerd zijn in ouwe gebouwen.

En jawel hoor, even later zien we de Boez naast de glijbaan terwijl Oscar nog steeds (gelijk een sfinx) bovenop zit. In de hoek (rechts) van het Plein zit Cera; we weten niet wat zij daar aan het doen was maar het zal best wel belangrijk zijn geweest.

Het leek er trouwens op dat de Boez ook iets interessants had ontdekt, dus liep de fotograaf naar hem toe om te kijken wat dat dan wel was.

Aha! Een plukje Nepeta!
Had Japekoppie dat daar achtergelaten of zou de Boez het helemaal zelf hebben geplukt?
Nee, ook dat weten we dus niet, want de fotograaf kan nu eenmaal niet alle haarfabrieken tegelijk in de gaten houden als ze over dat plein uitzwermen en mevrouw K. had nog geen koffie gehad en dan weet je het wel.

Ja, en dan komt er plots (zoals wel vaker) een moment dat we van het Zooiplein weg moeten.
Deze keer waren het twee jonge tieners met wieltjes onder hun voeten waarvan onze haarfabrieken schrokken.
Tijdens deze foto reden ze nog in de Katbladstraat en waren ze nog niet zichtbaar, maar u ziet de paniek bij de Boez reeds toeslaan.


Nog geen echte paniek bij Oscar, maar toen de kids het Plein oprolden, was Leiden in last, het gedonder in de glazen en de beer los.
Boez vluchtte natuurlijk als eerste weg en hij zal vast gedacht hebben: Zie je nou dat ik gelijk had? Altijd gevaarlijk hier!
De Os nam uiteraard ook de benen, Cera zagen wij nergens meer, maar wij hadden haar ook niet het Plein zien verlaten!
De fotograaf, reeds op de straat lopend, keerde terug naar het Plein en zag daar onze lieve meid achter de zandbak angstig weggedoken zitten tussen een paar plantenpotten. Pas toen mevrouw K. de wielkinderen vroeg even aan de kant te gaan, durfde Cera langs hen naar de Katbladstraat te komen.
Nou, spectaculair was het allemaal niet, maar toch weer een klein avontuur, heh? Ja.

8 opmerkingen:

oma Teske zei

Die kop steeds, en dan die randen dan weer zwart, ik word er gek van dat verander. Is dat kind van het redactiehoofd nog wel op orde ?

tante sjaan zei

Het zijn vast de vallende blaadjes oma!
Die kop klopt ook al niet. Bij mij vallen de letters er zowat af.

tante sjaan zei

John zegt net dat je ook je schroevedraaier moet meenemen. Hij wil wel komen helpen. Hoe laat? En of je ook een karretje hebt want die bank lijkt ons uit één stuk.

Inge zei

Ik word niet gek van al dat verander hoor, mw Katblad. Kopfoto is erg mooi!

@ Oma & tante Sjaan, beetje teveel gedronken?

katja zei

Tanta Sjaan, je 2e commentaar staat volgens mij bij het verkeerde bericht...
Ik wilde net schrijven dat ik die nieuwe kop met die lebberende Japekop zo goed gelukt vind!!! Ook geinige letters.

katja zei

O ja, nu we het toch over zaken hebben die niet met dit bericht te maken hebben....sinds twee dagen heb ik weer de 'goede' weergave van de volgers, zonder op 'hier' bovenaan de pagina geklikt te hoeven hebben. Dus ik denk dat dat bericht van 'hier klikken' weg kan? Scheelt ook weer in de opmaak van de pagina!

Mevrouw Katblad zei

Dank je wel, Katja!
We hebben de blog aangepast. Leuk om de fans weer op de normale manier te kunnen zien!

Karel zei

@Katja: onze Mevrouw Bladkat lijdt helaas aan een omgekeerd evenredig medisch oedipuscomplex. Reeds.