Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 28 oktober 2012

Blafbeest veroorzaakt paniek

Vanochtend waren wij al vroeg op stap. Dat had met het terugzetten van de klok te maken, want onze haarfabrieken trekken zich van zoiets natuurlijk niets aan en stonden op gewone tijd klaar voor de zondagochtendronde. En mevrouw Katblad heeft wat dat betreft weinig in te brengen; u kent dat wel.
We wilden via de Kruidentuin naar de Parallelstraat gaan maar werden in de tuin even opgehouden, de Boez moest namelijk erg nodig een grote boodschap doen. Op de foto ziet u Os kijken naar het geklooi van zijn vriend.

Want Boez stond zich vreselijk uit te sloven; hij wil namelijk altijd het liefst een kuil van minstens 15 centimeter diep voordat hij zich ontlast, en dat is een flinke klus als de grond koud en hard is.
Misschien kunt u zich voorstellen hoe hij af en toe de kattenbak achterlaat? Inhoud voor het grootste deel op de tegels ernaast, inderdaad. En daarom was mevrouw K. er niet zo rouwig om dat Boez vandaag zijn boodschap buiten kwijt wilde, overigens niet tussen de kruiden maar netjes onder de boom waar toch al niks groeit.


Boez had veel tijd nodig voor de voltooiing van zijn klus, maar wij hadden geduld. Je moet de natuur altijd  gewoon zijn gang laten gaan en we hebben allemaal wel eens wat meer tijd nodig dan gemiddeld gebruikelijk is, toch?


Maar goed, we hadden dus wel de pech dat de wind verkeerd stond. Mevrouw K. kreeg tenminste opeens een verschrikkelijke meur in haar neus en Oscar leek daar ook last van te hebben; we zagen zijn neus namelijk erg snel op en neer bewegen.
Wat dacht je ervan Oscar, zullen we maar vast naar de Parallelstraat lopen?
Ja, dat vond Os een prima idee.Cera stond een eindje verderop ook al klaar om de tuin te ontvluchten en onze wandeling te hervatten. Boez zou vanzelf wel volgen als hij eenmaal klaar was met zijn graafwerkzaamheden.

En dat gebeurde dus ook. Wel moest Os nog even ruiken of zijn vriend niet meer stonk. Wij zagen deze controle nog nooit eerder, maar wellicht komt dat omdat we er nooit eerder op hebben gelet. En toch hoort dit erbij, heh? Als u tenminste prijs stelt op een compleet beeld van het gedrag van haarfabrieken en hun onderlinge verhoudingen. Wijzelf willen eigenlijk liever niks achterhouden, vandaar dus.

De wandeling verliep verder zoals gewoonlijk. Cera en Oscar voorop, Boez achteraan. En ter hoogte van de Steeg van Storm hield de B. weer in en begon hij te janken. Nee, hij durfde niet verder mee want vond het te eng, zo ver van huis.
Voor de goede orde: er waren op dat moment geen voorbijrijdende wielhuizen en we hadden slechts één fietser gezien.
Maar Boez aarzelde dus en op de foto ziet u Cera wachten totdat de B. zijn besluit had genomen.Wel, de Boez is af en toe best een moedig ventje en waagde nog een poging ons te volgen. Maar toen er een deur had geslagen en er een mens met blafbeest naderde, keerde hij resoluut om en zagen we hem de Steeg in verdwijnen. Jammer, want we waren al halverwege het tweede deel van de Parallelstraat en niet zover meer van de hoek vandaan.


Natuurlijk ging K. met Cera en Oscar verder, maar dan wel met de nodige twijfels en bezorgdheid om de Boez.
Rustig bij het Gevaarlijke Water blijven rondhangen voor een gedegen kade-inspectie zat er dus niet in, al was Cera nu net in de juiste stemming daarvoor.

Ook Oscar had vandaag veel belangstelling voor de bootjes, terwijl hij andere keren de kade liever overslaat.
Het was nu dan ook wel erg rustig bij en op het water, en ondanks de kou was het heerlijk winters weer met een vriendelijk zonnetje.

Maar K. maakte zich dus ongerust over de Boez. Was hij wel naar huis teruggegaan of weer de Parallelstraat in gelopen om ons te zoeken?
Het zat haar dwars en daarom besloot ze sneller dan normaal terug te keren naar de redactie.
We moesten nog even wachten met oversteken totdat een groepje fietsers voorbij was gepeddeld. Cera had ze gelukkig op tijd in de gaten gehad terwijl Os zonder goed uit te kijken al naar de overkant was gegaan. Daar moeten we toch echt aan gaan sleutelen, aan dat niet goed op het verkeer letten van Oscar!

De Boez stond ons ter hoogte van het Zooiplein op te wachten, en dat was een hele geruststelling voor K.
Helaas konden we daar geen foto meer van maken omdat de batterij plots leeg was...

3 opmerkingen:

katja zei

Hahaha, ik was vergeten dat vannacht de klok teruggezet moest worden, en kwam er pas weer achter toen ik dit bericht las....ben ik zomaar een uur eerder opgestaan dan ik dacht... of toch niet?

Wat mooi dat mos op de kade zeg! En dan met die spiegelingen en poezen enzo!

Max zei

Meur in de neus.
Is dat Leids dialect ?
Moet dat met een lange er ?

ina zei

@Max: tuurrrrlijk!