Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 10 oktober 2012

Lekker hangen over de rand

Als er geen al te groot wielhuis voor de Poort wordt geparkeerd, kan mevrouw Katblad zo vanuit haar huis een klein stukje Hoftuin zien. En als zij daar dan een haarfabriek ziet lopen, pakt zij snel haar camera om naar de tuin toe te gaan en te proberen de desbetreffende haarfabriek tot een interview te verleiden.
Deze keer was het Igor die haar slachtoffer zou worden.

Tenminste, dat was de bedoeling, maar toen K. in de Hoftuin aankwam (na aantrekken jas, camera pakken, sleutels zoeken - het bekende gedoe dus), leek Igor te zijn verdwenen. Wel zat daar Harremans, maar die wist zoals gewoonlijk weer helemaal van niets.
Zijn buurmeisje Bohr zat voor het raam, moest dus gezien hebben wat er in de tuin was gebeurd, maar ook zij hield haar kaken op elkaar.
Wel, K. moest dus zonder enige aanwijzingen zelf op zoek gaan naar Igor; ze kon zich niet voorstellen dat hij in rook was opgegaan.
Wij vonden Igor op het dakje naast de westelijke poort. Hij had ons best wel zien aankomen maar had vermoedelijk moeten vluchten voor Harremans en was daarom voor de veiligheid op dat dakje gaan zitten. Daar was hij prima zichtbaar en met de blauwe lucht als achtergrond zouden wij best leuke plaatjes van hem kunnen schieten, toch?Mevrouw K. riep lieve woordjes naar Igor om te voorkomen dat hij er voortijdig vandoor zou gaan, maar Igor dacht dat zij hem uitnodigde naar beneden te springen en was direct bereid te onderzoeken of die mogelijkheid aanwezig was.
Die was er echter niet en Ieg zag dat gelukkig in.Helaas kwam Igor niet op het idee om naar het lagergelegen muurtje over te springen zodat wij nog even in zijn zachte vachtje konden woelen. Eigenlijk vond hij het wel grappig om over de dakrand te blijven hangen, en daar moesten we het dus mee doen.

Nadat de fotograaf wat heen en weer had gelopen om Ieg vanaf verschillende plekken te kieken (erg lastig want overal helaas behoorlijk wat tegenlicht), namen wij afscheid van Igor en vroegen hem de groeten te doen aan zijn nieuwe huisgenote.
Over haar trouwens binnenkort meer in dit Katblad.

2 opmerkingen:

ina zei

Wat hangt-ie daar lekker.

annemiek zei

Wat heeft Bohr een lief snuitje.