Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 4 oktober 2012

Niet helemaal uitgerust?

Omdat er gisteravond om 22.00 uur al (proef-)knallen gehoord werden, was mevrouw Katblad bijtijds met haar haarfabrieken naar bed gegaan. Oscar bleef echter liever op zijn kussentje op de sofa liggen, zijn favoriete plek, maar mevrouw K. maakte hem voordat zij naar boven ging duidelijk dat ook hij van harte welkom was op het grote bed en, als hij zich zou bedenken, allerhartelijkst op de slaapkamer door haar ontvangen zou worden. Daarna gaf mevrouw K. hem een dikke kus op zijn kop en kreeg zij van hem een vette knipoog terug.
De tv werd boven aangezet, want mevrouw K. wilde nog even het nieuws zien en bovendien zou zo het geknal dan minder opdringerig en dominant in het huis doorklinken, heh? Maar K.viel al na tien minuten in slaap en werd om kwart over drie weer wakker, zonder iets van het vuurwerk gehoord te hebben. Wij weten dus helaas niet in welke mate onze reporters last hebben gehad van het geknal.
Op het moment dat mevrouw K. wakker werd waren Japekoppie en de Boez aan het bakkeleien op het logeerbed. Terwijl de Boez pesterige geluidjes maakte en zijn huisgenoot blijkbaar lastig viel, hoorden wij Japekop grauwen en snauwen. Of dit een reactie was op de spanning gedurende het vuurwerk, weten wij dus niet. Onze beide meisjeshaarfabrieken lagen onwaarschijnlijk dichtbij elkaar op het grote bed (voeteneinde) en deden alsof ze sliepen.
Mevrouw K. ging nog even naar de benedenverdieping om te controleren hoe het met de Os gesteld was, maar hij verkeerde in diepe slaap en dat stelde haar gerust.
Alleen Oscar is vanochtend naar buiten gegaan; de rest bleef liever boven op bed. Toch misschien niet helemaal uitgerust?

1 opmerking:

ina zei

Ze waren vast niet de enigen in Leiden..