Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 oktober 2012

Soms schiet het allemaal niet op

Regen, regen, regen....
Boez verveelt zich. Heeft al even met een nieuwe speelgoedmuis gespeeld, maar die ligt nu onbereikbaar onder de klok. En daarom komt hij mevrouw Katblad "helpen" met het invullen van haar cryptogram, maar dan moet hij ondertussen wel geaaid worden. De hokjes in de puzzel blijven voorlopig nog wel even leeg.
Een uurtje later.
Boez heeft wat lopen klooien en zooien in de kamer maar is daarna weer terug op tafel geklommen. K. is bezig met opruimen van oude Volkskrant Magazines, maar moet die natuurlijk nog wel even allemaal doorbladeren voordat ze ze bij het oud papier legt. Ja, voor het geval ze iets gemist heeft dus.
Als Boez zich ermee komt bemoeien schiet het echter allemaal niet op. Cera is ook op de tafel gesprongen, voor nog meer gezelligheid zeg maar.Alleen denkt de Boez daar anders over en vandaar dat hij zo gemeen naar haar kijkt. Bovendien krijgt Cera nu de aaien die hij had moeten krijgen dus kan hij haar wel schieten.
Van tijdschriften doorbladeren komt nu helemaal niets meer; mevrouw K. moet alles in het werk stellen om de lieve vrede te bewaren en daar heeft ze twee handen bij nodig.


Weer een uurtje later.
De Boez is zowaar even buiten geweest. We schatten dat dat een minuut of twee, misschien wel drie heeft geduurd, net lang genoeg voor het graven van een kuiltje, doen van een boodschapje en het begraven van de boel. Hoewel, het kan ook zijn dat hij zijn narigheid in een bladerberg heeft achtergelaten want zijn pootjes zijn nog opvallend schoon. Wel nat natuurlijk.
Hoewel hij zag dat K. nog druk bezig was met de tijdschriften heeft hij zich toch weer vlak voor haar neus laten neerploffen. Respectloos inderdaad, maar omdat hij zo'n lekker zacht nekkie heeft liet K. zich toch verleiden tot weer een knuffelpartij. Zo hebben zij de zaterdag doorgebracht en K. zal het niet gauw toegeven maar ze heeft er met volle teugen van genoten. Alleen gaan we dat niet aan Boez' neus hangen natuurlijk, anders komt er helemaal niks meer uit K. d'r handen.

9 opmerkingen:

Inge zei

Wat is hij toch een heerlijke knuffel! <3

Truus zei

Ook voor 5 maanden oude haarfabrieken is het een saai weekend.Bijna alleen binnen, gelukkig net even een kwartier buiten geweest,nu dus helemaal vies. Hebben dus weer een heleboel poten te wassen. Verder eisen we heel veel aandacht, als ze maar zitten te lezen.Dat belooft wat als het legpuzzelseizoen (kerstvakantie) weer begint. Wordt vast gezellig!!!

Dimitri zei

Lievv, mooii,
zo'n inkijkje in de verveelde verregende dag van wat poezen.
Puur realisme.

maõ amiga zei

Is dat schuim in een leeggelopen bierglas, rechtsonder, foto 1, over Boez en criptomanie ?

Moon zei

Zooooooo herkenbaar :-)

Fritz zei

Ik hoor net dat herfstblues en winterdepressies voornamelijk worden veroorzaakt door troostvoedsel.
En dat 80% van zulke gedeprimeerden vrouwmens is. Er is ook een verband tussen vrouwen en eten.

ina zei

@Fritz: Ja, het zijn meestal de vrouwen die het eten klaarmaken.

Mevrouw Katblad zei

Vandaar de restanten van een overheerlijke cappuccino in het koffieglas, Fritz!

Fritz zei

@Ina:
Maar waarom krijgen manmensen dan geen winterdepressie als ze troostvoedsel van hun vrouwtjesmensen krijgen voorgeschoteld? Tenzij uw "meestal" niet klopt. Dus dat er in het algemeen meer mannetjes hun eigen niet-troostvoedsel bereiden, dan U in Uw omgeving waarneemt, zeg maar.