Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 22 oktober 2012

Terug in de tijd

Gisterochtend liep Anijs weer eens te zooien voor haar huis in de Parallelstraat, doch zodra ze Cera en de Boez in de gaten kreeg stopte ze met haar bezigheden en kwam ze naar ons toe hobbelen. Toen mevrouw Katblad haar bovendien toesprak en haar naam had genoemd, kwam ze zelfs de benen van K. op een paar kopjes trakteren. Maar op dat moment waren zowel Boez als Cera nog wat verder weg.
Eerst probeerde Anijs de Boez duidelijk te maken dat hij geen toegang zou krijgen tot haar territorium, dat wil zeggen het tweede deel van de Parallelstraat (waar ook Monster woont dus).


Maar de Boez had sowieso toch al geen zin om nog verder te lopen; u las in een vorig bericht reeds dat hij niets liever wilde dan naar huis gaan - wat hij dus een moment later ook deed.
(Jawel, wij hebben de gebeurtenissen van de zondagochtend in stukjes gehakt, hapklare brokken zeg maar, omdat we bang zijn dat onze verhalen anders te lang worden en zowel u als wij er geen touw meer aan vast kunnen knopen. Geen dank.)Vervolgens richtte Anijs haar blikken op Cera, want waar die mee bezig was, daar snapte ze helemaal niets van.
Wel, Cera was dus nog druk doende met een fietstas, en daarover kon u ook al eerder lezen (tenzij u zo dom bent om de berichten van boven naar beneden door te nemen, iets wat bij een blog als Het Leidsch Katblad niet de bedoeling is want dan duikt u terug in de tijd).
De Boez had zich afgemeld en was naar de redactie terug, Cera beëindigde met enige tegenzin haar fietstasgesnuffel en volgde hem.
Anijs was erg nieuwsgierig naar waar de twee reporters heen gingen, maar  om ze nu helemaal de Steeg in te volgen vond ze iets te ver gaan. En zo kwam het dat wij haar niet de muis (u weet wel) konden laten zien.

3 opmerkingen:

Rosita S. zei

Lijkt me een tutje.

tante sjaan zei

Van zo'n opmerking snapt ik nou weer niks.

Annemieke zei

Wat een leukertje