Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 5 oktober 2012

Ze roken weer lekker

Weer of geen weer, Oscar moet en zal op verkenning en heeft dan natuurlijk graag dat mevrouw K. of de fotograaf met hem meegaat. Wel, vooruit dan maar, heh? Nee, in je eentje een rondje lopen daar is niks an.

Door het herfstweer en de daarbij behorende wind breken her en der takken af en komen op straat te liggen. Os pleegt die takken grondig te onderzoeken, maar van deze had hij beter af kunnen blijven; het was een rozentak....
Eerlijk gezegd hadden we van Os niet zo'n domme actie verwacht (meer iets voor de Boez, dachten we), maar misschien had hij die nacht wat minder goed geslapen of had hij ergens anders last van. Kan gebeuren, ook haarfabrieken hebben zo nu en dan een slechte dag.


Gelukkig bleef zijn neus in vorm en zagen wij geen bloed stromen, maar Os besloot toch om zich de rest van de wandeling te beperken tot het besnuffelen van fietstassen.

De linnen tassen zijn natuurlijk het aantrekkelijkst omdat daar alle geuren (u weet wel) zo goed in en aan blijven hangen; één van de redenen waarom mevrouw Katblad niet van deze tassen op haar bagagedrager heeft gehangen. Een andere reden is dat zij reeds vaak bestolen werd van tassen of zelfs complete fiets, en zodoende de moed heeft opgegeven. Dit moet voor heel veel mensen herkenbaar zijn.
Goeie tas, heh Os?

Er werd nog een aantal tassen door Oscar geïnspecteerd omdat hij die nu eenmaal op zijn wandeling tegenkwam en niet veel anders had te doen. Bovendien roken ze goed, u kunt dat zien aan zijn verheerlijkt gesnuif op de foto hiernaast.

Wij kwamen geen enkele andere haarfabriek tegen, er lagen geen vreemde voorwerpen op straat en bovendien liep de fotograaf stevig door omdat het bijna koffietijd was. Nou, dan weet je het wel.
Gelukkig ging het regenen en vond Os het niet vervelend om snel terug te keren naar de redactie.

Geen opmerkingen: