Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 15 oktober 2012

Liguster (???)

Toen eindelijk de zon een beetje doorkwam, besloot mevrouw Katblad maar eens op zoek te gaan naar haar topreporter Oscar, want hij was uren geleden tijdens de buien vertrokken en nog niet op de redactie teruggekeerd.
Nu is het niet zo dat K. zich ongerust maakte over de Os, maar zij wilde zo langzamerhand zelf ook wel eens even wat frisse lucht en bovendien vond zij het hoog tijd dat de Boez eens zijn neus buiten de deur zou steken, niet omdat hij nu zo'n goeie reporter is maar meer voor zijn gezondheid zeg maar. Wel, u ziet, Boez had niet zo'n zin om de straat op te gaan, want stel je voor dat er weer nieuwe druppels uit de lucht zouden gaan vallen, heh? Ja, zijn vacht mocht eens nat worden, tjongejonge...

Doch toen K. hem had toegeroepen dat ze Oscar ging zoeken, ging ventje Boez toch maar met haar mee naar de Kruidentuin.
Aldaar weigerde hij echter tussen de struiken naar zijn vriend te gaan zoeken; blijkbaar vond hij het er nog te vochtig.
Wel, dat zoeken was ook niet echt nodig want K. had al zo'n vermoeden waar Os zich ophield, en gezien onze eerdere berichten over zijn recordpogingen hebt u ook vast wel een idee, toch?


We hoefden hem niet eens te roepen, want daar kwam Oscar al uit de Moerbeiboom gesprongen. Hij was overigens niet eens zo nat, maar het zou kunnen dat hij nog niet zo lang in de boom zat en daarvoor op bezoek was geweest bij de buurvrouw voor het maken van een reportage over Charli en Ollie (en controle van hun voerbakjes), doch daar hebben we verder niets over vernomen.


Terwijl de Boez en Os even overlegden over de te volgen route en andere, voor reporters belangrijke, zaken, maakte K. snel een foto van deze struik met besjes. Waarom? Wel, K. kan zich namelijk niet herinneren ooit eerder deze paarse besjes hier te hebben gezien en wilde later thuis opzoeken wat de naam van deze struik is; ze loopt er bijna dagelijks langs en weet dat niet eens!
Dat opzoeken heeft zij dan ook gedaan, maar wij kwamen niet verder dan Ligustrum obtusifolium regelianum en hebben geen afbeelding gevonden van deze bessen.... Iemand die meer (of beter) weet?

Over de wandeling van Os en Boez valt verder niets te vertellen; ze liepen braaf hun rondje en deden onderweg geen enkel onderzoekswerk. En daar moeten wij (en u) het mee doen.


3 opmerkingen:

katja zei

Heb even gezocht op 'purple berries' en vond eerst tussen de plaatjes de 'lonicera nitida fertilis' en als ik daarop verder zoek o.a. deze site: http://www.gettyimages.nl/detail/foto/lonicera-nitida-fertilis-close-up-of-purple-berries-stockfotos/128125667

Zijn 'jouw' bessen ook doorzichtig?

Mevrouw Katblad zei

Je hebt 'm gevonden! Dit is inderdaad dezelfde struik, ook wel struikkamperfoelie genoemd. Leuk dank je wel, Katja!

Truus zei

Wat leuk, ik heb deze struik nog nooit gezien. Heel apart.