Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 22 oktober 2012

Mevrouw Troy staat het niet toe!

Het gaat niet zo goed met de vacht van onze oudste haarfabriek.
De pilletjes die zij in moet slikken neemt ze nog wel in (zij het met een hoop tegengestribbel en gegrom), maar de oude dame staat niet toe dat wij haar kammen. Ze weet bovendien "haarfijn" wanneer we dat van plan zijn en blijft op het juiste moment uit onze buurt.We hebben van alles geprobeerd (kam verstoppen en plots tevoorschijn trekken - kam alvast nonchalant neerleggen bij een plek waar zij regelmatig langskomt of zit - kam in jaszak doen (ziet ze best wel en onthoudt ze ook nog ondanks haar Katzheimer) - eerst andere (gewillige haarfabrieken) kammen en haar voorzichtig beetpakken als ze nieuwsgierig dichterbij is gekomen -, maar de ouwe tang trapt nergens meer in en valt aan zodra zij door heeft wat de bedoeling van mevrouw Katblad is.
Daarstraks hebben wij ongeveer drie streken kunnen doen over haar rechter flank voordat zij naar ons begon te bijten. Wel verzamelden we een flinke bos dood haar, maar het was maar een fractie van wat weggekamd moet. Het blijft een ernstig probleem, die vacht van  mevrouw Troy, maar zijzelf ziet dat blijkbaar anders.

4 opmerkingen:

Greet zei

Misschien een ander kammetje?

Mevrouw Katblad zei

Wij raden iedereen zelfs af de oude taart te aaien wegens bijt- en krabgevaar!
We hebben overigens al drie verschillende kamdingen. T.T. schuift elke aanraking onder "ongewenste intimiteiten"!

Felix zei

@Geachte Mevrouw de Bladkat:
t.a.v. het oude slagroomtaartaaien vraag ik me af of U vindt dat mensen op poezen lijken of poezen op mensen ?

Mevrouw Katblad zei

Zou zomaar allebei kunnen.