Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 20 oktober 2012

Gras van goed niveau

Gisteren zijn de Boez en Oscar naar de Hoftuin gegaan voor hun maandelijkse grastest (onder de balkontrap).
Als u ons Katblad al wat langer en bovendien regelmatig leest, weet u natuurlijk al dat het gras dat op deze plek groeit het beste uit de buurt is, maar dat de kwaliteit toch regelmatig gecontroleerd dient te worden door een onafhankelijk testteam. B en O vinden dat zij aan alle eisen hiervoor voldoen en hebben deze taak op zich genomen. En omdat onze fotograaf niks beters had te doen, ging mevrouw Katblad met camera mee.
De Boez (u ziet hem hiernaast) begon eerst met en besnuffelen van de sprieten.

Daarna pas begon het kauwen, maar dan alleen nog op de puntjes. Je zou het kunnen vergelijken met het nuttigen van een voorgerecht of entree; zo denkt K. er tenminste over maar de twee haarfabrieken hebben dit (nog) niet bevestigd.
K. heeft overigens zelf ook nog aan de sprieten gevoeld en vindt het een wonder dat de haarfabrieken altijd ongeschonden van zo'n grastest vandaan komen - het blad heeft namelijk erg scherpe randen.
Het viel ons deze keer ook op dat elke spriet afzonderlijk eerst werd getest op geur alvorens de tanden erin werden gezet, en ook opvallend was de grote mate van concentratie waarmee de Boez de test uitvoerde.
Waarom wij Oscar nog steeds niet in beeld hebben?
Wel, de ventjes hadden bij aanvang van de test ruzie gemaakt over wie op welke plek mocht beginnen, en de Boez had daarbij de Os een knal voor zijn kop gegeven. Deze had vervolgens de testplek teleurgesteld verlaten en zat ergens midden in de tuin te mokken.


Wel, het zag er eindelijk naar uit dat de Boez de test had beëindigd, en hoewel we erg benieuwd waren naar de uitslag, kon deze niet gegeven worden omdat een dergelijke test altijd door twee haarfabrieken moet worden uitgevoerd.
Nu telt de B. vaak voor twee (als je tenminste de ruimte die hij fysiek inneemt in ogenschouw neemt en het kabaal dat hij regelmatig voortbrengt daarbij optelt), maar wij kunnen niet zomaar de regels veranderen en hebben dat dan ook niet gedaan.Oscar kwam weliswaar tot slot ook nog opdagen, maar het was duidelijk dat hij niet meer voldoende gemotiveerd was om een degelijke grastest te doen en dat bleek ook uit het feit dat hij maar één of twee sprieten onderzocht die nog uit dezelfde pol groeiden ook.
We kunnen u dus helaas geen uitslag geven van de test, maar aan de foto's van de Boez te zien kan het niet anders of de kwaliteit van het balkongras is ook dit najaar weer van een goed niveau.

2 opmerkingen:

Wendy zei

Ik vond dat artikel over die wentelteef spannender.

ina zei

Wendy een beetje in de contramine?