Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 21 oktober 2012

Siepfobie?

Het is alweer enkele dagen geleden dat wij Siep zagen zitten in de Kruidentuin, althans op het pad voor haar huis dan.
Nu is dit niets bijzonders want ze zit daar wel vaker, en dan kijkt zij altijd net zo chagrijnig en boos als op de foto hiernaast. Daar kan zij overigens niks aan doen want gezichtstrekken zijn vaak erfelijk, en wij hebben nog niet gehoord over haarfabrieken die de plastisch chirurg bezochten. Waarschijnlijk is het zakgeld dat zij krijgen niet toereikend, hoewel het eigenlijk meer voor de hand ligt dat ze na die ene eerste keer nooit meer in de spiegel kijken. Maar daar gaat het nu niet om.

Waar het wel om ging was het feit dat de boze blikken van Siep maakten dat Cera maar liever even omliep.
Wij kwamen haar iets later tegen op de rondweg zeg maar, en daarmee bedoelen wij het pad dat rond het centrum van de Kruidentuin loopt.


De Boez deed alsof hij Siep niet had gezien en liep achter de fotograaf aan.
Blijkbaar is hij minder gevoelig voor boze blikken, of het zou ook kunnen zijn dat het zijn domheid is waardoor hij zekere risico's neemt.


Hoewel, Oscar negeerde Siep eveneens en wij zouden hem toch niet als dom willen betitelen.
We hebben hier dus een probleem. Waarom liep Cera om en deden de jongens dat niet?


Wij kunnen alleen maar concluderen dat niet alle haarfabrieken onder de indruk raken van boze blikken en dat er bij Cera ook iets speelt als gebrek aan zelfvertrouwen of misschien zelfs een Siepfobie.
Siep's zelfvertrouwen was trouwens ook een paar graadjes gezakt; zij had zich tijdens de komst van de Boez en Os teruggetrokken onder een tuinsetje.

Ja, er valt voor mevrouw Katblad nog een hoop te studeren, maar gelukkig heeft het Katblad alleen de functie om te verslaan wat gezien wordt en hoeven wij niet alles te publiceren wat er in dat hoofd van K. allemaal omgaat; u zou daar alleen maar vreselijke hoofdpijnen van krijgen!

Geen opmerkingen: