Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 5 oktober 2012

Interessante visjes

Mevrouw Inge had vorige week iets lekkers meegenomen voor onze haarfabrieken: het was een gedroogd visje met nog iets eromheen.
Inderdaad, het ziet er erg smakelijk uit; je zou het zo op een schoteltje bij de borrel serveren. Mevrouw K. denkt dat het een sardientje is, en waar het in is gewikkeld lijkt op een stukje gedroogd spek maar kan net zo goed iets anders wezen. In elk geval stinkt het behoorlijk en dus besloot K. er maar niet zelf van te proeven.
De Boez had de mazzel dat hij als eerste mevrouw Inge kwam begroeten en daardoor het visje in ontvangst mocht nemen. Om het lekkers goed te kunnen besnuffelen hield hij het met drie poten vast.
Doch even later donderde hij dan toch (zoals verwacht) met visje en al van de tafel. Wij denken echter dat dat opzet was.
Natuurlijk kwam Japekoppie de kamer in omdat er bezoek was en hij dan altijd een kaasproeverijtje verwacht, welk tijdstip van de dag het ook is.
Hij mocht heel even aan het visje ruiken, maar direct daarop nam de Boez het weer in beslag. Niet om van te eten dus, maar om mee te spelen.
Japekoppie wachtte blijkbaar liever op de kaas, en Oscar liep (toen hij even een paar brokjes kwam scoren) met een grote boog om het visje heen.

Het visje kreeg dankzij de Boez alle hoeken van de kamer te zien.
Dat ging niet zonder herrie.
Tenslotte nam Boez, moegespeeld, het visje weer mee de tafel op om zijn nieuwe speeltje goed in de gaten te kunnen houden terwijl hij even lag uit te rusten en wat aaien in ontvangst nam.
Bovenin beeld ziet u een Nepeta-kussentje (door Katja gemaakt; ze zijn nog steeds te koop trouwens!) want ook dat wilde de Boez op dat moment niet afgeven aan één van onze andere haarfabrieken. Nee, de Boez is niet bepaald van "eerlijk delen".Toen zijn rustpauze voorbij was nam Boez het visje weer mee naar de vloer om zijn spel voort te zetten. Tenslotte eindigde het ding onder onze sofa.
Zou het daar blijven liggen?
Neen.
Later kwam Cera namelijk om het visje uit te proberen en haalde het onder de bank vandaan. Ze ging er niet mee spelen maar begon ervan te vreten. In eerste instantie zagen wij dat niet maar hoorden we een vreselijk gekraak. Dat bleek dus Cera met visje te zijn. Waar de restanten van dat visje zijn gebleven weten we niet; wellicht ruiken we dat binnenkort.

Gelukkig kregen we van mevrouw Inge nog een reservevisje, en dat hebben we  vanochtend mevrouw Troy aangeboden.
Ze snuffelde heel even aan het visje en liet het toen achter. Het kan zijn dat ze de lekkernij niet blieft, maar het kan ook zijn dat ze het in de steek liet omdat de Boez was gearriveerd en naar het visje zat te loeren.
Hij kreeg zijn zin en onze vloerkleden en deurmat liggen inmiddels (door het wilde spel van Boez) weer anders dan bedoeld of gewenst. Daar gaan we zo wat aan doen, voordat mevrouw K. of eventuele bezoeker struikelt en/of valt.
Ook het tweede visje is nu verdwenen en dus moet mevrouw K. nu echt gaan zoeken waar het gebleven is. Voor het op de redactie gaat stinken, inderdaad.

3 opmerkingen:

Wendy zei

Wat een mooi lief snoezig klein visje is dat.
Dat stukje spek lijkt wel een klein winterjasje voor dat lieve visje.

Wilma zei

Mijn katten zijn ook dol op deze snack! Het vlees is trouwens kipfilet. Er staat niet bij wat voor visje het is.

Fritz zei

Sardientjes hebben niet van die Mick Jagger lippen.