Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 19 oktober 2012

Gewoon een oefening?

Dat het in de Kruidentuin niet altijd even veilig of plezierig is voor onze haarfabrieken, laten wij u hier zien.
Deze keer waren het geen (loslopende) grote blafbeesten, ook geen schreeuwende kinders met stokken, geen prikkemannetjes of groene gemeentekarretjes, bladerblazers of andere noodzakelijk kwaad om de natuur in de stad in toom te houden.
Nee, deze keer kwam het gevaar van boven: een laagvliegende helikopter, een wentelwiek dus.
En daar er tegelijkertijd ook nog een stel zwaailichten voorbij raasden over de Gevaarlijke Weg, dacht mevrouw Katblad dat er misschien wel weer een roowowerwal (= Leids voor roofoverval) had plaatsgevonden in onze stad. Want waar was dat lawaai en die drukte anders goed voor, heh?

Wel, onze haarfabrieken raakten behoorlijk van slag, en dan vooral natuurlijk de o zo gevoelige Boez.

Van een beetje leuk spelen of ontspannen klooien en zooien kwam natuurlijk niets, en daarom brak K. het gezamenlijk uitje af en nam ze de haarfabrieken weer mee terug naar de redactie.

De wentelwiek bleef nog enige tijd rondcirkelen, maar wij hebben verder niets vernomen of gelezen over een bankroof, vluchtende misdadigers of andere calamiteit. Wellicht was het gewoon een oefening?


2 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Mijn kennis van de Leidse taal ook weer bijgespijkerd. Dank mevrouw K.
En wordt het verder niet eens tijd dat de wentelwieken wat haarfabriekvriendelijker gebouwd worden?

Greet zei

Vandaar dat Beatrix altijd ower en woor zegt.
Was de wentelwiek misschien op zoek naar mevr. K?