Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 8 oktober 2012

Laagstaande zon

Doordat de zon steeds lager komt te staan, komt er vanzelf steeds minder licht in de Steeg van Storm. En dat is dus erg lastig voor onze fotograaf!
Jawel, handmatig instellen kan natuurlijk best, maar dat kost tijd en dan is ons onderwerp (de haarfabriek) vaak alweer verdwenen, heh? Beter is om snel te klikken en later te bezien of er nog wat aan de foto te sleutelen valt.
Wel, buiten dat alles konden we de identiteit van deze haarfabriek niet direct vaststellen, hoewel we wel een vermoeden hadden.


We hadden de keuze tussen Monster en Poeki (allebei donker), maar M. heeft een witte streep op zijn neus en minder ronde ogen.
Het moest dus Poeki zijn, de pikzwarte moeder van de Wams, en wat zij daar op dat dak deed was het in de gaten houden van onze reporters die op dat moment de Steeg verkenden. Nee, onze haarfabrieken merkten Poeki niet op; ze hadden het veel te druk met het besnuffelen van het hoog opgegroeide onkruid.
Om beide ogen in het zwarte koppie te kunnen zien moesten we achteraf deze foto een klein beetje "oplichten", maar daardoor werd de lucht wat minder blauw dan ie in werkelijkheid was.

Wel, Poeki had verder niks te vertellen; ze had het te druk met het gluren naar ons zonder haar evenwicht te verliezen.

Tot slot nog een foto van de ma van de Wams toen ze ons nakeek terwijl we de Steeg verlieten. Aan deze foto hebben wij niet gesleuteld vanwege het fraaie silhouet van moeder Poeki, want daar ging het ons dus om.


2 opmerkingen:

Inge zei

Poekie is een plaatje!
Foto 1 is echt heel erg mooi met die strak blauwe lucht en foto 4 is heel bijzonder vanwege mooie Poekies silhouet.

katja zei

Mooie foto's, en ik vind de nieuwe 'kopfoto' bovenaan het Katblad dan ook zeer geslaagd.