Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 20 oktober 2012

Uiteindelijk is Japekoppie toch de baas

Soms wordt er dagenlang niet naar het tentje omgekeken, laat staan dat het wordt gebruikt. Maar als er dan één haarfabriek belangstelling toont en weer eens even het kampeergevoel wil ervaren, moeten anderen opeens zo nodig ook in de tent.

We hebben de tent te leen, gewoon om uit te proberen, en mevrouw Katblad heeft er voor "de aangename sfeer" wat nepetamuisjes en Katja-kussentjes in gegooid.
De Boez haalt de speeltjes er weliswaar regelmatig uit, maar als K. gaat stofzuigen gooit ze de zooi weer netjes terug in de tent.

En zo gebeurde het dat Japekoppie, toen hij de nepetalucht in zijn neus kreeg, besloot om weer eens te gaan kamperen. Wel met zijn kop buiten boord want de Boez was hem al een tijdje aan het treiteren geweest en dus wilde Japie graag de hele camping in de gaten kunnen houden.
Maar ja, dan komt er een momentje dat je even een plas moet doen, en daarvoor moet je naar het toiletgebouw, heh? Dat was gelukkig niet ver weg.


Tja, en omdat het hier om een leententje gaat en er een ettertje op de camping rondloopt, kan het zomaar gebeuren dat, terwijl je effe een plas bent gaan doen, iemand anders zijn kop in je tijdelijk onderkomen steekt en de boel gewoon overneemt.
En dat gebeurde natuurlijk ook, want Boez is inderdaad erg voorspelbaar.

De B. bleef niet lang kamperen want het was hem vooral te doen om onze bejaarde Verkenner A op stang te jagen, waarin hij nog slaagde ook.
Namelijk, teruggekomen van het toiletgebouw zag J. dat zijn tent was ingenomen door ons kleine pestkopje, en chagrijnig droop hij af.
Voor de Boez was natuurlijk toen de lol van het kamperen af, hij had zijn doel bereikt.

Japekoppie heeft trouwens nog wraak genomen op de B.; toen het ventje vanochtend door het luikje naar buiten wilde stappen, is Japekop er pontificaal voor gaan zitten om zijn toilet te doen, en heeft daar ruim de tijd voor genomen. Boez kon en durfde er niet langs, sprong in de vensterbank en begon te jammeren opdat K. het loket voor hem zou openen. Hij kreeg echter niet zijn zin en moest dus wachten tot J. klaar was met zijn poetsbeurt. Onrustig en jankend liep de B. heen en weer van raam naar luik en weer terug. K. keek gniffelend toe. Japekop is voorlopig nog de baas en zo hoort het ook.

6 opmerkingen:

Sandrazz zei

Als Doezel ergens ligt, vind Snork ineens dat het zijn plekje is, en springt bovenop Doezel. Toch wat gezamenlijke genen denk ik bij Boez en Snork :-)

annemiek zei

Goed zo Japekop, laat niet straffeloos de tent onder je rozijntje inpikken!

Mevrouw Katblad zei

@Sandrazz:
Kan Snork ook zo lopen klieren? Al eens door hem in uw hand gebeten?

Inge zei

Mooi dat Japie baas boven baas is van Boezboef!

Wendy zei

Leuk die genetische link tussen Snork en the Boez.
Is daar niets meer aan te doen dan ? Gedragspsychologisch of sociaal-pedagogies zeg maar.
Hoewel die puur descriptief bio antropologische benadering ook wel cooltof is.

Sandrazz zei

Dag mevrouw Katblad, hij kan enorm klieren, maar hij blijft nog wel lief zonder tanden en nagelgebruik, gelukkig maar. Zoals Boez eerder bij u heeft gedaan, was natuurlijk echt niet aardig van hem.

Gr.
Sandrazz