Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 17 oktober 2012

Niemand zo snel

Arme Cera is weer eens gepest door de Boez.
Hij kwam op haar af rennen, sprong over haar heen en liet zich toen op de straat vallen. Vervolgens begon hij al liggend met zijn dikke patten naar haar te maaien.
In eerste instantie bleef Cera staan en uitte haar boosheid en schrik door wild te zwiepen met haar staart. Doch toen de Boez opeens overeind sprong en haar weer belaagde, verzon ze een list om hem te lozen.


Nee, niemand kan zo snel bovenop een pergola klimmen als ons meisjeshaarfabriekje, en de Boez al helemaal niet. Wij zien hem trouwens sowieso niet vaak zo hoog zitten, behalve dan op het dak; we denken dat hij minder lenig is dan de anderen.
Wel, hier zat Cera veilig en Boez ging op zoek naar ander vertier.Voor de zekerheid echter bleef Cera nog een poosje bovenop zitten, maar tot een record "Pergola-Zitten" kwam het niet doch daar was ze ook niet op uit.

3 opmerkingen:

Lonneke Donders zei

Geachte Mevrouw Batklad,

Uw verslaggeving over paal- en zuilzitten doet ons hier buiten in Twente erg denken aan onze vogels.
Wij hebben hier in de boomstam de boomkruipers en de boomklevers.
Mijn vraag aan U is nou: aan welke van deze doet u het meest aan Uw poezen, c.q. haarfabrieken denken ?

Met vriendelijke groet,

Lonneke Donkers
Overdinkel

Inge zei

Haha die Boez! Keek hij mooi op zijn neusje.
En Cera kan zo prachtig boos kijken. :)

Wad Woord & Wol zei

Prachtige foto, de laatste :-)