Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 30 november 2010

Wij stellen Loesie aan u voor!

Speciaal voor de fotograaf van het Katblad werd dit schattenboutje met mandje en al in de vensterbank geschoven, en zo konden wij de eerste foto's van Loesie voor u maken!
Loesie is kortegeleden in de Katbladstraat komen wonen, en de huisgenote geworden van 3 blafbeesten. Over haar afkomst weten we nog niet veel, wel dat ze nog heel erg jong is maar gelukkig wel opgewassen tegen de blafjes in huis. Het zal best nog wel een tijdje duren voordat ze naar buiten mag, en dus zullen we verder geduld moeten hebben.


Wie er sowieso geen geduld heeft is Wamy. Hij zit onder het raam van Loesie en kijkt zeer verlangend naar boven, naar het kleine rooie poesje. Zou Wamy misschien een beetje verliefd op haar zijn? Nou, dat is eigenlijk nog maar de vraag. We zouden het graag denken, maar we vermoeden dat Wamy hier graag en vaak bij dit raam zit (en rondloopt) omdat hij wel eens lekkere hapjes krijgt van het mens van Loesie. En daar Wamy de hele dag over straat zwerft, kunnen we ons voorstellen dat hij regelmatig toe is aan een hartversterking, die hij dus bij dit adres aangeboden krijgt. Lekker makkelijk voor hem, want dan hoeft hij niet helemaal via de daken weer naar  zijn eigen huis in de Parallelstraat (of op wat manier hij weer thuisgeraakt dan ook).

Loesie zit ondertussen erg nieuwsgierig naar buiten te kijken. Ja, want overdag, als haar mensen aan het werk zijn, zit zij in een grote bench opdat zij geen ruzie kan krijgen met de blafbeestjes en er dus geen ongelukjes kunnen gebeuren. Maar als ze wat groter is, mag ze vast ook het hele huis onveilig maken, net zoals Pim zaliger (die hier dus ook woonde en indertijd ons topmodel was) dat deed. Maar nu zit ze dus even voor de fotograaf te poeseren, en ook zij zou best kunnen uitgroeien tot een mooi model!



En terwijl de fotograaf Loesie aan het fotograferen is, blijft Wamy gewoon onder het bankje zitten. Dit is erg bijzonder, want eigenlijk moet Wamy niet veel van mensen hebben en is hij derhalve normaal gesproken voor ons onbenaderbaar, zullen we maar zeggen.
Misschien is het tijd voor zijn snack? Of toch een beetje verliefd? Wie zal het zeggen!

5 opmerkingen:

Inge zei

Wat een scheetje!!

Hans zei

Wat een aanwinst voor de buurt! nu althans, wie weet is het de nieuwe SVDB!

Mvgr

Hans

katja zei

Ach, wat een schatje !
En trouwens ook een mooie foto van Wamy, die onderste !

Annemieke zei

Wat een dotje!
En ik mis Pim nog steeds wel een beetje...

ina zei

Wat een schatje! En een rooie meid, bijzonder.