Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 21 november 2010

Oscar zorgt voor verrassing

Op het Zooiplein hoorden wij opeens een luid gegak, en toen wij omhoog keken zagen we talloze slierten ganzen overvliegen. Sommige groepen in V-vorm, maar ook in andere formaties en het waren er héél veel!









Nog nooit had de fotograaf zoveel ganzen tegelijk zien overvliegen, en het lawaai dat deze vliegebeesten maakten was gigantisch. Wat een prachtig gezicht was dit!










Maar de haarfabrieken keken geen één keer op. Zij hadden geen belangstelling voor wat zich zo hoog in de lucht afspeelde en alleen maar oog voor elkaar. Boez en Oscar speelden tikkertje en Cera besloot naast de fotograaf op het bankje te gaan zitten. Want dan zou ze namelijk geaaid worden, dat weet ze van de vorige keren dat we hier waren.
Meestal zitten hier op deze plek moeders en spelen er kindertjes in de zandbak en op de schommels, maar als er geen moeders met kindjes zijn, zit mevrouw Katblad daar vaak en spelen er haarfabrieken. Tenminste, als het niet al te hard regent dus, heh? Zo heeft dit plein dus diverse functies, al zouden wij er graag ook een klimrek voor katten zien (zo-één met leuke uitkijktorentjes, tunneltjes en trappetjes, heh? Oh, wat zou dat leuk zijn!).

Maar goed, we moeten het doen met wat er staat daar op dat plein, en dat is bijvoorbeeld een glijbaan waar weer een plasje water in stond. Fijn voor Cera, want die lebbert graag van zo'n glijbaan-plasje.








Na een poosje hield de Boez het voor gezien, en zonder zich aan de anderen te storen (of aan de fotograaf), verliet hij opeens het Zooiplein.
Wel, de fotograaf besloot met hem mee te gaan en Cera eveneens. Nog even kijken waar Oscar was?







Os was druk aan het snuffelen geweest op één bepaalde plek, want blijkbaar was daar iets zeer interessants te ruiken. Op zich helemaal niks bijzonders, want alle haarfabrieken snuffelen op zijn tijd tussen de planten, heh? Maar wat er vervolgens gebeurde was wel bijzonder: Oscar draaide zich namelijk opeens om en deed zomaar een pscht! Ja, u ziet hem met de staart omhoog staan! Dit was de eerste keer dat de fotograaf en mevrouw Katblad een dergelijke actie van Oscar zagen; wij dachten dat de Os niet deed aan dit soort van markeren. Wel, hier was het bewijs dat hij dat dus wel degelijk doet!
Zou de Boez dan ook......? Nee, vast niet. Maar ja, we zijn er niet altijd bij als de reporters op stap zijn, heh? Dus je weet maar nooit. Maar de Boez? Wij kunnen het ons gewoon niet voorstellen.

5 opmerkingen:

katja zei

Faffie deed het op z'n vijftiende voor het eerst, dus dan heeft de Boez nog even de tijd...

katja zei

Wow ! Wat mooi, die ganzen !

de redactie zei

Pas op zijn vijftiende? Wij snappen niet hoe dat werkt....

katja zei

Nou ja, eerst heeft hij ongeveer tien jaar op een flat gewoond waar hij natuurlijk niets te markeren had. Daarna drie jaar bij een tuin waar blijkbaar nauwelijks andere katten kwamen en waar hij alleen onder toezicht buiten kwam dus ik weet zeker dat hij toen nooit gemarkeerd heeft. En toen weer een jaar op een flat en TOEN kwam hij ineens in een tuin waar andere katers vaak markeren. En ineens na een paar maanden veel snuffelen (onder toezicht) draaide hij zich om en stond daar heel trots met trillende staart te sproeien.

katja zei

Zie:
http://leidschkatblad2.blogspot.com/2010/11/er-is-nog-hoop-voor-de-boez.html