Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 november 2010

Bijzondere kleur vacht

In de Parallelstraat kwamen wij zomaar Vlinder tegen! Zij kwam net aanwandelen uit de Steeg van Storm en was vermoedelijk op weg naar huis, terwijl wij net langs haar huis waren gekomen en de Steeg in wilden lopen. Nou, en toen zaten wij opeens tegenover elkaar! Vlinder, nogal schuw m.b.t. mensen, ging direct voor ons aan de kant en verwachtte van ons hetzelfde, maar de fotograaf kon het niet laten even een foto van haar te maken. Ja, want Vlinder heeft een bijzondere kleur, vinden wij. In eerste instantie lijkt zij licht-oranje te zijn, maar vaak zien wij ook een roze gloed over haar vacht en hebben dit nog nooit bij een andere haarfabriek waargenomen.
Wij zien Vlinder trouwens wel vaker langskomen, en kunnen dus wel met zekerheid zeggen dat ook zij kleine rondes loopt in de Katbladbuurt, en dus niet alleen maar in haar vensterbank of de Kruidentuin zit.
Wel, de fotograaf ging snel aan de kant om ruimte maken voor Vlinder, zodat zij zonder angst haar ronde kon vervolgen. En zij was inderdaad op weg naar huis want even later zagen wij haar een eindje verderop door haar kattenluikje naar binnen verdwijnen.

3 opmerkingen:

Inge zei

Volgens mij heeft Bob net zo'n kleur vacht als Vlinder.
Zal je even een recente foto mailen want ik zie hier geen mogelijkheid om een foto toe te voegen :)

Annemieke zei

Mijn tante had een kat met dezelfde kleur als Vlinder en de toepasselijke naam "Roos" (vanwege de Rosige gloed). Heel mooi en bijzonder - net als Vlinder

de redactie zei

De foto van Inge komt binnenkort in de bijlage.