Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 7 november 2010

Beu van het binnenzitten

Na een hoop wind en nattigheid, zie je vaak van alles de straat op komen, beu van het binnenzitten en verlangend naar een beetje frisse lucht en vermaak.
Zo ging ook de fotograaf even op pad voor een frisse neus en om natuurlijk de tevoorschijn gekomen haarfabrieken op de kiek te zetten.
Zo zagen wij al eerder Gizmo heel even, en daarna (zie de foto) Lima. Misschien waren zij wel samen aan het spelen geweest en had de fotograaf hen gestoord? In elk geval wilde Giz dus niet op de foto en Lima dacht daar hetzelfde over. Nu was het ook wel erg vervelend dat wij ondertussen de flits hadden opengeklapt; sommige katten moeten daar echt niks van hebben! Lima was er ook zo één, en kroop dus snel voor de fotograaf weg.

Toen we weer terugliepen, zagen we dat ook Zoe uit het raam was gestapt. Ze zat daar mooi te wezen tegen een achtergrond van herfstbladeren, en wij vroegen haar maar om één ding, en dat was eventjes in de lens te kijken! Maar nee dus. Weer die flits heh?
Wat wij u trouwens niet kunnen laten zien maar wat wel gebeurde, was dat Cera (die achter de fotograaf aanliep) opeens uitviel naar Zoe. Ja, want tenslotte bewoont Zoe nu het huis waar eerst Cera thuis hoorde, en onze adoptiefkat kan het dus blijkbaar niet hebben dat Zoe dat huis helemaal als het hare beschouwt (helemaal terecht trouwens) en dat zij overal haar geuren heeft uitgezet. Om die reden zien wij Cera ook wel eens in de dakgoot rond Zoe's huis, alwaar zij tegen de dakpannen aan staat te sproeien. Jawel, wij hebben Cera diverse keren zien sproeien, en waren daardoor erg geschokt, want nette meisjes doen dat niet, toch? Wel, Cera is dus in sommige gevallen niet zo netjes als wij wel zouden wensen, dat is wel duidelijk. En daarom houden we dat ook liever geheim en dus heeft u dit niet gelezen, heh? Afgesproken.

Na Cera's bedreiginkje sprong Zoe direct in haar vensterbank, vast van plan om niemand toe te laten in en op haar territorium. En toen zag de fotograaf de kans schoon om nog een plaatje te schieten, met flits omdat het al aardig begon te schemeren. Sorry Zoe, de pers is erg brutaal hier in de Katbladstraat, maar dat heeft weer als voordeel dat je naam in de kattenkrant staat en iedereen je kan bewonderen.  Want dat Zoe een prachtige poezenmeid is, dat zult u vast wel met ons eens zijn, niet?

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Ja, Zoe is heel erg mooi!

katja zei

Zoe is prachtig !