Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 5 november 2010

Die rottige wind!

Die wind heh? Ja, heel vervelend voor haarfabrieken. En als je dan ook nog in een kustprovincie woont, hemelsbreed maar een kilometer of 10(?) van de zee zit, wil het nog wel eens goed tekeer gaan daarbuiten!
Voor de beide vriendjes was het allemaal even te. Plantenpotten waaiden om en het regende alsmaar bladeren en takken. Geen lol aan dus!
Vandaar dat ze, na hun gebruikelijke stoeipartij, samen gingen dutten. Hoewel, Oscar sliep weliswaar vast en liet de wind lekker waaien daarbuiten, de Boez werd gefascineerd door al die geluiden en hield de boel liever goed in de gaten. Ja, want buiten was het niet helemaal pluis.....





Hij kon het dus niet laten om af en toe even met eigen ogen te gaan zien of er niets instortte en wat er allemaal voorbij waaide. Ja, er donderden geparkeerde fietswielen tegen de straat en de tingeltangel aan de pergola ging ook flink te keer. Wat een onrust, heh Boez?
Maar in de loop van de dag moest er natuurlijk wel even een frisse neus gehaald worden.





Wel lastig, dat gepor van die wind in je vacht! En als je dan ook nog niet weet waar dat vandaan komt, dan is het nog een soort van eng ook....
Nee, we gaan niet een rondje lopen, dat wordt helemaal niks. We blijven lekker dichtbij de voordeur (die open blijft staan, voor het geval) en gaan niet achter Oscar aan, die wat flinker is en verderop staat te zooien tussen de bladeren.





Ja, bij het Poezenloket waait het ook. Het waait overal hierbuiten Boez, en er is geen knop om het uit te zetten. Je vindt er helemaal niks aan? Je wilt weer naar binnen? Ah, Japekop pesten of mevrouw Troy omdat de wind je een beetje onrustig maakt en een beetje opgefokt dus. Weet je zeker dat we niet even een heel klein stukje gaan lopen? Ja dus.
Nou, dan gaat mevrouw Katblad nog maar een kopje koffie drinken. Wil jij dan een snoepie?

2 opmerkingen:

Hans zei

Ik heb het even nagekeken iun de inventarisatieatlas, het is hemelsbreed 8 kilometer.

Annemieke zei

Het waaide hard gisteren!